Sageli ei otsusta leibkonnad valvesüsteemi kasuks, kuna eeldatakse, et selle paigaldamine on keeruline või tüütu. Samuti kardetakse, et tegemist on suure investeeringuga. Kuid, kas see on päriselt nii?

Nutikas ja lihtne valik

Väga paljude valvesüsteemide paigaldamiseks peab kodu vastama teatud nõuetele. Näiteks, et on veetud sõrmistiku ja keskseadme vaheline kaabel, sest reeglina seda juhtmevaba variandina ei ole. Samuti peab olema ruumi valvesüsteemi kasti jaoks. Kuid tänapäeval on tegelikult olemas juba ka valvesüsteemid, mida saab kasutada ükskõik millises kodus ja asukohas – äpist juhitavad juhtmevabad koduvalvesüsteemid.

G4Si erakliendiüksuse juhi Tarmo Pärjala sõnul on selline lahendus parim peredele, kelle kodus veel ühtegi valvelahedust ei ole või puuduvad seal eeldused n-ö tavapärase süsteemi paigaldamiseks. „Ei ole mingisuguseid agasid: aga siin pole kaabeldust, aga siin pole ruumi ja nii edasi,“ lisab ta.

Valvesüsteem ei kaitse vaid varaste eest

On oluline märkida, et valvesüsteem pole vaid varguste ennetamiseks. Valvesüsteemi kuuluvad ka veelekke- ja suitsuandurid, mis vastavast probleemist varakult märku andes aitavad ära hoida suurema kahju.

Pärjala räägib, et neil on olnud ka kliente, kes on soovinud koduvalve lepingu lõpetada, kuna vargaid pole nende kodus käinud. „Oleme siis juhtinud tähelepanu, et koduvalve osaks on ka suitsuandurid, ja oleme uurinud, kas nad on kindlad, et mitte kunagi ei pruugi nende kodus midagi põlema minna.“ Pärjala sõnul on nii mõnigi pere selle peale öelnud, et ei osanud sedamoodi mõeldagi ning on pisikese vestluse järel teenusega siiski jätkanud.

„Kui lähete prügi välja viima ning pliidil läheb toit kõrbema, annab süsteem sellest kiirelt märku ning saate ennetada suuremaid kahjusid,“ räägib Pärjala. „Samuti lisab turvatunnet teadmine, et kärssama läinud pikendusjuhtmest saate teada esimesel võimalusel ning vajadusel saavad abistajad ka kohe reageerida.“