Võta vihmast maksimum ja kasuta seda ka oma toataimede taastamiseks ja värskendamiseks! Kogu vihmavesi ämbrisse, et seda hiljem kasutada või tõsta oma toataimed paariks tunniks õue.

Miks vihmavesi taimedele kasulik on?

Vihm sisaldab rohkem lämmastikku ja hapnikku kui kraanivesi. Vihmaveest saavad taime juured vajaminevad ained kergelt kätte ning üsna pea märkad, et taimed kasvavad nii kiiremini ja rohelisemaks. Lisaks aitab vihmavesi vabastada mullas juba olemas olevaid mikroelemente ja mineraale.

Vihmavesi ei sisalda sooli, mineraale ega töödeldud kemikaale. Küll aga leidub neid tavaliselt kraanivees. Aja jooksul võivad need koguneda, muuta pinnase pH taset ning tappa kasulikke mikroobide/seente kooslusi. See aga võib mõjutada taime tervist.

Enamiku taimede kasvuks optimaalne mulla pH on 5,5 – 7. See tähendab, et muld on nõrgalt happeline või neutraalne. Vihmavee pH on loomulikult umbes 5,5 - 7 ehk ideaalne pH taimede jaoks. Vihmavesi uhub välja kraani- või põhjaveega mulda sattunud kemikaale ning aitab tasakaalustada mulla pH-d.

Lisaks peseb vihmavesi toataime lehtedelt maha tolmu ja prahi. See parandab oluliselt taimede võimet omastada fotosünteesiks CO2 ja toitaineid.

Toataimi vihma kätte viies, pööra tähelepanu ka järgnevale:

  • Ole tuulevalves – sa ju ei taha, et taim kukuks ümber ja potti kahjustaks või mis veelgi hullem, kahjustaks taime lehti ja varsi. Kui tuul tõuseb vii oma potitaim aegsasti tuppa ja kogu vihmavett ämbriga.

  • Mitte liiga jahe – kevadised ja suvised vihmad on enamasti sobivad, et toataimi õue viia. Troopilised toataimed ei taha liiga kaua jaheda temperatuuriga õues olla (1-2 tundi on piisav). Nii et ära jäta neid ööseks õue.

  • Kerge vihm on parim – tugev vihm võib taime kahjustada. Kerge vihm on parim, et taim saaks ilma riskita vihmavett nautida.

Allikas: lovethegarden.com