Terratso loodi esmakordselt 500 aastat tagasi Itaalias. Kunagi peeti seda säästlikuks alternatiiviks marmorile, ent nüüd on materjal muutunud äärmiselt trendikaks ja hinnatuks.

Terratso loomiseks segatakse marmori (või muu materjali, nagu kvarts, graniit või klaas) killud sideainega - tavaliselt betooniga -, et saavutada tugev ja samas kaunis tulemus, mida võib edukalt kasutada igas toas.

Terratsoplaat loob esikus ahhetamapaneva esmamulje, kuna lisab üheaegselt nii tekstuuri, värvi kui ka iseloomu. Valge või halli taustaga saavutad kergelt minimalistliku ja elegantse, värviliste ja erksate kildudega aga lõbusa ja mängulise tulemuse.

Eriti armastatud on terratsoplaat vannitubades, kus seda sageli kasutatakse kas ühe domineeriva elemendina või hoopis kombineerides erinevaid killukesi. Ei ole harvad ka vannitoad, kus nii sein kui põrand on kaetud ühesuguse terratsoplaadiga, luues niimoodi ülimoodsa tulemuse.

Köögis on vastupidav terratso populaarne nii tööpinna kui ka köögisaare materjalina. Terratso mõraneb ja praguneb raskemini kui looduslikust kivist tööpind ning on vähe tõenäoline, et materjal määrib või kriimustab. Kui soovid kergelt säravat efekti, vali terratso, milles on kasutatud klaasi.

Elu-, söögi- ja magamistoas loob terratsoplaat hubase ja mugava õhkkonna. Kasuta seda aktsentseina loomiseks või põrandamaterjalina. Populaarsed on ka terratsoplaadiga kaetud lauad. Ja kui päris plaati ei anna seina panna, saab põnevaid lahendusi luua tapeediga, mis imiteerib terratsoplaati.