Võib tunduda, et mustrite segamine seisneb vaid värvide ja trükiste kokkusegamises, kuid reaalsuses on vaja ka veidi strateegiat.

Mängi suurustega

Kuigi mustritel on vaja ühiseid jooni, peavad nad samas olema ka piisavalt erinevad, et oleks visuaalselt huvitav. Suurepärane viis seda teha on suurustega mängimine. Liiga palju väikeseid mustreid kurnab silma ja liiga palju suuri mustreid ei näe esteetiline välja. Nii et sega julgelt suurusi.

Las üks muster särab kesksel kohal

Ühenda pilkupüüdvad mustrid tagasihoidlikumate või abstraktsemate mustritega. Nii ei hakka mustrid tähelepanu pärast võistlema. Näiteks sega abstraktseid mustreid geomeetriaga või kombineeri täppe tagasihoidlike triipudega.

Ühe mustri keskpunktiks väljavalimine on nutikas. See võimaldab silmal puhata, hoides üldpildi fookuses, kuid samas täiuslikult kihilise.

Hoia värvid ühtsena

Vali mustrid, mis järgivad kindlat värviskeemi, kuid mängivad stiili ja skaalaga.

Järgi teemat

Kui teoreetiliselt peaks mustrilise kunsti, patjade, tekkide ja vaipade ühendamine ühes ruumis olema visuaalselt ülevoolav ja raske, siis tegelikult võib tulemus olla hoopis vastupidine. Trikk seisneb sama teema variatsioonides ja rohke vaba ruumi jätmises.

Olenemata sellest, kas armastad geomeetriat, botaanikat või merest inspireeritud mustreid – vali teema ja järgi seda. Lisa juurde ühevärvilised toonid ja jäta rohkelt ruumi tühjale pinnale.

Mängi tekstuuriga

Mõtle tekstuurile kui lihtsalt järjekordsele mustrile – kui kasutad seda koos teiste mustritega, lisab see üldpildile veel ühe efektse elemendi.

Allikas: apartmenttherapy.com