Kuid mida saab teha tavaline linnaelanik, kes puutub vähe kokku põllumajanduse ja selle mõjuga keskkonnale? Tegelikkuses jätab iga elanik suurema või väiksema jalajälje. Isegi kui te arvate, et teie tegevus on hoolikalt läbi mõeldud, saab keskkonna heaks alati rohkem ära teha.

Viimastel aastatel on näiteks palju räägitud ära visatud toidu mõjust keskkonnale. Kasutamata ja raisku läinud toit ei ole mitte ainult majanduslik kahju, vaid mõjutab ka keskkonda ja kliimat. Kuna värsked puu- ja köögiviljad on nüüd laialdaselt kättesaadavad ning aiasaadused on vaid käeulatuses, on täiesti mõistetav, et neid oivalisi saaduseid soovitakse kauem säilitada. Et need tervislikud hõrgutised võimalikult kaua säiliksid, on aga oluline valida kvaliteetne ja tehnoloogiliselt täiustatud funktsioonidega külmikud.

Kas olete kuulnud külmkapist, mis hoiab teie lemmiktooted 30% kauem värskena? Selles säilib maasikate ja kirsside mahlasus ning noorte porgandite, äsja korjatud aedsalati ja teie lemmikaedviljade krõmpsuv tekstuur. Lisaks nende A- ja C-vitamiini sisaldus mitte ainult ei säili vaid isegi suureneb! See ei ole lihtsalt turundustrikk – tegemist on Beko pakutava tõeliselt hea uue tehnoloogiaga.

Tehnoloogiat HarvestFresh on testinud toodete testimisele spetsialiseerunud Briti ettevõte Intertek. Uuringu käigus analüüsiti porgandeid, spinatit, maasikaid, tomateid, kapsast, lillkapsast, rohelist paprikat, sellerit, koriandrit ja peterselli. Teadlased säilitasid ühe koguse looduslikke hõrgutisi tavalises külmkapis ja teise uues HarvestFreshi riiulis, mille valgustus simuleerib päevarütmi. Hommikul valgustatakse puu- ja köögiviljade sektsiooni sinise valgusega, mis imiteerib päikesetõusu ja stimuleerib fotosünteesi. Päeval muutub valgus roheliseks, mis meenutab kõige eredamat päikesevalgust, ja õhtul paistab toodetele punane valgus, mis imiteerib päikeseloojangut. Päeva lõppedes hämardub valgus täielikult – nagu öösel. Teadlased leidsid, et pärast puu- ja köögiviljade säilitamist tavalises sektsioonis viis kuni seitse päeva, vähenes nende A- ja C-vitamiini sisaldus oluliselt. Kuid tooted, mis olid paigutatud spetsiaalsesse sektsiooni, kus valgustus muutus vastavalt looduslikule rütmile, nägid saadused värskemad välja ja lisaks sellele oli nende vitamiinisisaldus suurem kui varem!

Beko külmikutes kasutatakse ka muid tehnoloogiaid, mis mitte ainult ei paranda toidu säilitamist, vaid aitavad kaasa ka jätkusuutlikkusele. Näiteks võimaldab inverter-kompressori tehnoloogia ProSmart™ pöörata tähelepanu keskkonnale ja säästa energiat. Õigete seadmete valimine aitab keskkonda, mitte just palju, aga siiski! Kuidas? Kasutades vähem energiat ja vähendades oma süsinikujalajälge.

Beko külmikud on kuni 70% energiatõhusamad. Lisaks on Beko külmikutel kõrgtehnoloogilised mootorid, energiatõhusad osad ja spetsiaalsed BLDC-ventilaatorid, mille aeglane pöörlemiskiirus muudab need neli korda vaiksemaks. Energiasäästlik tehnoloogia tagab suure jõudluse ja töökindluse, mis mõjub hästi teie elektriarvele ja tagab samas meeldivalt vaikse olustiku teie köögis.

Pidades silmas iga inimese keskkonnamõju, rõhutavad Beko tootjad, et selline tehnoloogia nagu AeroFlow, mis tagab pikaajalise värskuse, on üks olulisemaid vahendeid toidu raiskamise vastu võitlemisel. Taaskord on Beko loodusest inspireerituna loonud uue viisi, kuidas hoida toitu veelgi kauem värskena kui tavaliselt. Uuenduslik tehnoloogia AeroFlow tagab õrna õhujaotuse, säilitades toidu värskuse ja mahlakuse pikema aja jooksul. Tänu temperatuuri ühtlasele jaotamisele ja kõikumise vähendamisele kõigis jahutussektsioonides, on niiskuse kadu värsketes toiduainetes minimaalne. Seeläbi säilib toit paremini ja seda ei pea näotu välimuse või niiskusekao tõttu ära viskama.

Beko seadmete tootmisprotsessis võetakse hoolikalt arvesse ka jätkusuutlikkust. Külmiku eri osad on valmistatud ümbertöödeldud munakarbi papist ja jätkusuutlikust bioplastist. Näiteks munarestid on valmistatud munakarbi papist (20%) ja biolagunevast plastist (80%), samas kui külmiku ukse tihendid ja ventilaatorite katted on tehtud bioplastist, mis on tehtud jätkusuutlikult suhkruroost ja maisitärklisest. Beko BioCycle‘i külmikud, milles on ühendatud looduslikud ressursid ja uued tehnoloogiad, on jätkusuutlikud seadmed, mis vähendavad kasvuhoonegaaside heitkoguseid.

Selgub, et sellised tehnoloogiad ei ole maagilised imed, vaid kõigile kättesaadavad võimalused pakkuda endale ja oma perele ohtralt tervist tugevdavaid vitamiine. Valides Beko külmkapi, võite olla kindel, et olete valinud kaasaegse ja jätkusuutliku nutika seadme.

Jaga
Kommentaarid