Värsked ja värvikad padjad. Suvi on suurepärane aeg erksate värvidega mängimiseks. Vaheta näiteks tavalised padjakatted mustriliste vastu. Kasuta julgeid värve, nagu päikesekollane, roheline, türkiissinine või korallpunane. Suvise temaatikaga värviküllased padjad loovad magamistoas mängulise meeleolu.

Heledad ja õhulised kardinad. Muuda magamistuba heledamate ja kergemate kardinatega helgemaks ja õhulisemaks ning lase loomulikul valgusel sisse voolata. Kui soovid lisada veidi värvi, vali kerged pastelltoonid või õrnad loodusmustrid. Lisaks loovad õhulised kardinad ruumi kauni liikumise, kui tuul neid õrnalt hõljutab.

Troopilised taimed. Lisa magamistuppa troopilisi palme, sukulente või lopsakaid rohelisi lehttaimi. Need taimed ei too tuppa üksnes looduse värskust, vaid loovad ka lõõgastava ja rahustava õhkkonna. Paiguta suviselt mõjuvatesse pottidesse pandud taimed riiulitele ja aknalauale.

Vanutatud puidust aksessuaarid. Suvise atmosfääri loomisel aitavad kaasa ka vanutatud puidust aksessuaarid. Vali näiteks selline öökapp, peegliraam või riiul, mis toob magamistuppa kergust ja lihtsust.

Suvised tekid ja pleedid. Muuda magamistuba suvisemaks, asetades voodile kerge ja õhulise katte. Materjalidest võib valida linase või puuvillase. Valged või pastelsed toonid annavad ruumile puhta ja värske ilme. Paiguta heledale kattele ka mõned mustrilised pleedid, et anda magamistoale lisavärvi ja -tekstuuri.

Lõhnaküünlad ja aroomid. Lõhnad mängivad meeleolu loomisel olulist rolli. Vali suviseid lõhnaküünlaid või eeterlikke õlisid, näiteks tsitrusviljade, lavendli või troopiliste lillede aroome.

Magamistoa suviseks muutmiseks polegi vaja suuri muudatusi teha – lihtsad aksessuaarid, erksad värvid, õhulised tekstuurid ja suveteemalised motiivid tekitavad ruumis mõnusalt lõõgastava ja looduslähedase atmosfääri.

Too suvi ka voodisse

Kui külmemal aastaajal soovime oma voodi muuta soojaks pesaks ja tekikuhi ning soojust hoidev madrats on igati omal kohal, siis suvel on uni parem, kui tuua voodisse hingavad kangad, tekid-padjad ja madratsid. Salongi Slept konsultant Helen Merisaar jagab soovitusi, mida järgides võid avastada, et suvised unetunnid on sinu parim osa päevast.

Kuidas unekvaliteeti parandada?

Õhuta magamistuba või kasuta võimalusel konditsioneeri, sest magamiseks on ideaalne temperatuur 16–20 kraadi.

Magamistoa aknakatted võiksid olla pimendava efektiga. Pimedas ruumis on uni sügavam ja kvaliteetsem.

Talvise teki võiks välja vahetada suvise variandi vastu või magada üksnes tekikotiga. Suvel on hea kasutada 100% puuvillaseid tooteid, sest puuvill mõjub jahutavalt ja sel on väga hea hingavus.

Katte- ja vedrumadrats – kui madratsil on talvine ja suvine pool, siis tuleks veenduda, et külje all poleks villakihti või sünteetilist materjali. Need võivad soojust kinni hoida, mistõttu keha ei saa hingata ja hakkab higistama. Madrats tuleb keerata suvisele poolele või katta hästi hingava katte ja voodipesuga.

Milline tekk ja padi on suvel parimad?

Looduslikest materjalidest on kõige enam levinud suletekid-padjad. Kerge ja õhuline suletekk reguleerib väga hästi temperatuuri, annab talvel mõnusalt sooja, suvel aga mõjub puhkavale kehale jahutavalt. Lisaks reguleerib see niiskustaset, tänu millele on suleteki all mugav magada ka neil, kes higistama kipuvad.

Sünteetiliste materjalide areng on muutnud ka kunstkiust tekid-padjad järjest kvaliteetsemaks ja neil on paljuski naturaalsete materjalidega sarnased omadused. Eelkõige tasub kunstmaterjalist tekkide poole vaadata neil, kes on allergiaga kimpus ega saa seetõttu suletooteid kasutada. Samuti on sünteetilist tekki lihtsam hooldada. Korralikel kvaliteetsetel tekkidel on tihti ka juba oskus soojust ja niiskust reguleerida.

Kuigi eelkõige räägime täidismaterjalist, on tähtis ka kattematerjal – kui see ei ole naha vastas mõnus ega lase õhku läbi, siis ei ole ka täidisel soovitud efekti. Teki ja padja kattematerjal võiks kindlasti olla puuvillasisaldusega.

Kui kaaslane eelistab sinust soojemat või jahedamat, kergemat või raskemat tekki, on hea mõte veeta ööd kahe eraldi teki all.

Suvi on parim aeg tekkide-patjade eest hoolt kanda. Kui klopid neid korra nädalas ja lased päikese käes tuulduda, värskendab see tekki ning patju märgatavalt. Linnakorteris on soovitatav hommikul kohe voodit mitte korda teha, vaid kõigepealt avada magamistoas aknad ja lasta voodil ööst n-ö hingata.