Kuidas valgustada sauna, et seal oleks mõnus meeleolu. Kuhu ja kuidas paigaldada?

Leiliruumi valguslahendused on ajas palju muutunud. Me kõik mäletame klassikalist kuplit lava all, millel puidust kate peal. Tänapäeval on kõige levinumaks lahenduseks hoopis LED-riba või LED-kohtvalgustus. Enamasti kasutatakse LED-valgustust lava servas ja seljatoel. LED-valgustid süvistatakse lava äärelaua taga olevasse karkassi suunaga alla või seljatoe tagaküljele, et tekitada selja taha mõnus kuma. Kindlasti ei tohiks paigalda neid lakke, kuna kõrge temperatuur lühendab oluliselt valgusti eluiga. Lakke paigaldamiseks on levinuimad kiudoptilised valgustid. Valgusti koosneb LED-projektorist (mis tagab väga pika eluea) ja kiudoptilistest kaablitest, mille kuumataluvus on kuni 180 °C.

Lakke paigaldamiseks on levinuimad kiudoptilised valgustid.

Saun on paljude jaoks vaikne lõõgastuskoht, aga miks mitte hellitada vahel oma meeli maheda muusikaga. Kuidas saada leiliruumi muusika? Ideaalis võiks see olla nutikalt juhitav.

Leiliruumi muusika tekitamiseks on samuti erinevaid võimalusi. Kui hoones on juba olemas helisüsteem, kuhu saab liita mõne lisakõlari, soovitame leiliruumi varustada kaablitega kahele kõlarile. Lahendus loob võimaluse kuulata kogu hoones sama muusikat. Lihtne on luua leiliruumi eraldi MP3-süsteem, mille kaudu sinna muusikat juhtida. On olemas leiliruumi paigaldatavad MP3-mängijad, kõlari või kõlarid saab monteerida ka lava alla. MP3-seadmed ühilduvad Bluetoothi, FM-raadio ja USB-ga. Ühendused, mis vajavad kaabliga ühendamist (USB), tuleb pikendada väljapoole leiliruumi. Seade võimaldab leiliruumis olles muuta helitugevust, vahetada lugusid või raadiokanaleid jne.

Kui hoones on juba olemas helisüsteem, kuhu saab liita mõne lisakõlari, soovitame leiliruumi varustada kaablitega kahele kõlarile.

Turul on ka lai valik Bluetooth-kõlarite komplekte. Komplektis on enamasti üks aktiivkõlar ja passiivkõlar. Kõlar ühildub nutiseadmega Bluetoothi kaudu ja enne leiliruumi sisenemist saab panna endale meelepärase playlist'i käima.

Kõige levinumaks lahenduseks on niiskuskindlad Bluetooth-kõlarid, mida on võimalik kasutada peaaegu igal pool. Kõlar võetakse leiliruumi kaasa ja asetatakse ukse lähedusse põrandale. Kas vajad rahustavat, sensuaalset või hoopis energiat andvat saunakogemust – vali muusikastiil ja naudi!

Kuidas saada leiliruumi meeldivad aroomid?

Aroome saab tekitada nii viiruki, küünalde kui ka aroomõliga. Üldlevinud komme on lisada eeterlikku õli leilivette ja tekitada seda kerisele visates leiliruumis soovitud aroom. Millele aga ei mõelda, on aroomiõli kividel kõrbemisega tekkiv vingugaas. Müüakse spetsiaalseid kausikesi, milles aroomiõli veega segada – kui kausikeses on vett piisavalt, siis seda kerisele asetades vingugaasi ei teki. Saunumil on sellele probleemile tervislik alternatiiv – patenditud aroomi ja leiliauru segamise süsteem. Näiteks on meie saunakeristes ja kliimaseadmetes võimalik asendada üks seadmes olev soolapall aroomikausikesega või tilgutada aroomõli otse soolapallile ning saunakliimaseadme sisselülitamisel segatakse aroomid leiliauruga.

Aroomiteraapia ütleb, et teadlikult valitud aroomid aitavad meil oma keha mõjutada. Näiteks eukalüpt rahustab, stimuleerib mõttelendu ja toetab tervikliku tasakaalu säilitamist. Greip toetab vaimsete pingete puhul ja mõjub värskendavalt. Magus apelsin on meeleolu parandav, rõõmu- ja rahutunnet tekitav ning lõdvestav.

Saun on koht, mis pakub naudinguid igal aastaajal. Leiliruumi kõrval ära unusta, et meeleolu algab juba sauna eesruumist – meelepärased aroomid kuluvad sinnagi ära. Loo endale parim lõõgastus.