LUKSUSLIK VALGE

Miks valida klassikaline hele toon, kui saab valida midagi erilisemat? See vannituba rõhutab klassikalisi kombinatsioone, nagu valge ja messingitoon, edevad peeglid ja vanakooli valamud, põimides neid pilkupüüdvate elementidega, nagu eritellimusena valmistatud XXL-suuruses ümar peegel, tänapäevased kuusnurksed keraamilised plaadid ja valgusallikatena katmata lambipirnid, mis on loovalt paigutatud seinale eritellimusel valmistatud messingist tugede abil, selmet riputada need tavapäraselt lakke.

Nõuanded

* Vannituppa strateegiliselt paigaldatud peeglid muudavad ruumi suuremaks ja valgusküllasemaks.

* Seina sisse süvendatud, nagu õhus hõljuvate riiulitega nišš on samal ajal nii ruumisäästja kui ka pilkupüüdev arhitektuuriline element.

* Suurendage nutikalt asjade hoiuruumi, kus iganes võimalik. Siin on messingist riiulid osa kraanikausist ning pakuvad kohta vannilinade ja käterätikute jaoks.

* Ümara kandiku saab hõlpsalt muuta omapäraseks kompaktseks lauakeseks, mis on vannitoa jaoks ideaalne – kinnita lihtsalt kandikule metallist või puidust mööblijalad.

HALLI VARJUNDID

Selles silmatorkavas vannitoas, kus hallid toonid on julgelt kiht kihi järel üksteise peale asetatud, kohtuvad vana, kaasaegne ja tulevikustiil. Läikivad metroostiilis keraamilised plaadid ja värvitud betoonpõrand moodustavad ootamatult värske koosluse vintage-stiilis pressitud laepaneelidega (kellele on üldse vaja tapeeti?), mis annavad tekstuuri ja mustri. Vana ja uue koosmäng on siin viidud uuele tasemele: nii antiikne pähklipuust taimealus ja külluslikult kaunistatud valgustid (mida on valge värviga kaasajastatud) kui ka pressitud paneelide nostalgiline esteetika on julge vastukaal Patricia Urquiola Agape`i Peari vannitubade voogavale joonele ja ultramodernsele disainile.

Nõuanded

* Väga moodsa meeleolu loomiseks kombineeri omavahel läikivad ja matid pinnad. See nutikas stiilinipp loob ka tahtlikult kärbitud värvitonaalsusega ruumis mitmekihilisuse ja energilise tunde.

* Värvikildude sissetoomine – näiteks kunstiteoste, toataimede, naturaalse puidu kasutamine – lisab ruumile soojust ja isikupära.

* Taaselusta kasutatud viktoriaanlikud messingist seinavalgustid ja muud ajastutruud valgustid värske valge värvikattega või kasuta julgelt teisigi värve.

LINLIK JULGUS

Selles vannitoas loob iseloomu ja visuaalse atraktiivsuse suuresti tekstuuride ja viimistlusviiside vastandamine. Tänapäevase, dramaatilise üldmulje loovad lihvitud kivist töötasapinnad, ruudukujulised keraamilised plaadid, läikiv betoonpõrand, kaunistatud klaasist seinavalgustid ja kaunilt kumerad tavapärasest suuremad valamud, mis mõjuvad kontrastselt valgeks värvitud kiviseinaga, tavapärasest suurema peegliga, jässakate avatud laepalkidega ning väiksemate detailidega, nagu seebi ja muude kehahooldustoodete jaoks mõeldud jämedalt lihvitud kivist alusplaat dušinurgas.

Nõuanded

* Peegeldav põrand lisab tõhusalt ruumi loomulikku valgust.

* Alati ei ole vaja keraamiliste plaatidega katta kogu seina, see on ka hea säästunipp. Nagu siin näha, piisab dušinurga plaatimisest, ülejäänud seinapind jääb seda kaunilt raamima.

* Kontraste luues pea silmas, et ruudukujulised keraamilised plaadid dušinurgas on visuaalselt seotud peegliga, nende erinev tekstuur võimendab karmi ja malbe ning vana ja uue koosmängu.

HARMOONILISELT MUST JA VALGE

Ühevärvilisus muudab selle vannitoa stiili tasakaalukaks ja moodsaks. Vaatamata valitsevale lihtsusele on ruumis palju huvipakkuvat: läikega keraamiliste plaatide ning kivipõranda ja põhiseinte mati viimistluse kontrastist nurgeliste vormide (segistid ja eritellimusel valmistatud must metallkapp) ning ümarate vormide (peeglid, valamud ja rippvalgustid) vastandumiseni. Valamualus, mis on valmistatud kokku liimitud pilliroost ning toetub eritellimusel valmistatud valgeks värvitud terasest jalgadele, on ebatavaline materjalivalik, kuid lisab ruumi soojust ja tekstuuri.

Nõuanded

* Risttahukakujulistes ruumides mängi vormiga, kasutades näiteks ümaraid elemente. Ümarad peeglid ja kumerad anumad on hea lähtepunkt.

* Ka värvivalikut piirates on võimalik kontrastiga mängides ruumi huvitavaks muuta – võimalused on näiteks matt vs. läikiv ja sile vs. reljeefne.

* Et hoida ühevärviline palett värske ja tänapäevane, vali värvid hoolikalt ning mustade ja valgete toonide puhul säilita sama tonaalne sügavus.

Lugu ilmus esimest korda ajakirja Disain, Interjöör ja Arhitektuur suvenumbris, mille leiab poelettidelt.

Disain, Interjöör ja Arhitektuur suvi 2023