Terrassiklaasidel on veel mitmeid eeliseid – nendega saab muuta terrassi ilmastikukindlaks kasulikuks pinnaks, terrass on kauem puhas ja vähendab küttekulusid.

Malmerk Klaasiumi spetsialistide sõnul on võimalik valida enda kodule ja maitsele sobivaim. Näiteks lihtsasti paigaldatav raamidega süsteem, kus klaasmoodulid liiguvad sujuvalt üksteise taha. Raamidega terrassiklaasid on vastupidavad rasketele ilmastikutingimustele, kergesti hooldatavad ja sobivad peaaegu igale terrassile.

Raamideta terrassiklaasid annavad väga ilusa õhulise tulemuse, sest puuduvad vertikaalsed profiilid. Süsteemil klaasid avanevad nagu raamatulehed sissepoole seina äärde ja seeläbi on võimalik kogu terrass tervikuna avada.

Terrassi klaasimise eelised

Kahtlemata pikendab klaas ka terrassi eluiga. Suurimaks mureks terrasside pinna hoidmisel on suured temperatuurikõikumised, ütleb Malmerk Klaasium. Suvisel ajal võib terrass kuumeneda kuni +30 °C ehk intensiivne päike muudab puitpinnad halliks. Samas talvisel ajal võib toimuda jahtumine kuni -30 °C, kus puitpindadesse kogunenud niiskus jäätub ja paisumise tagajärjel võivad tekkida lõhed.

Klaasimine on kasulik ka taimede kasvatamiseks, kuna hoiab kõrgemat ruumitemperatuuri, pikendades taimede kasvuperioodi. Terrassi klaasimine on hea võimalus alustada kevadet natukene varem ja pikendada suve ilmastikuoludest olenemata.

Klaasitud terrass on mõnus ajaveetmise paik, mis võimaldab pikendada suve nautimist hilissügiseni välja.

Heal terrassil on mitu kasutusvõimalust

Ühised toidukorrad pere ja sõpradega. Klaasitud terrassil saab olenemata ilmast pere ja sõpradega ühiseid toidukordi nautida. Oxfordi ülikooli hinnangul lähendab koos söömine üksteist ning loob seeläbi ka mõnusa traditsiooni.

Peod ja üritused. Klaasitud terrassil saab laste ja enda sünnipäevi ning ka muid pidusid ja tähtpäevi läbi viia. Siis ei pea sa muretsema selle pärast, mis ilm plaanitaval nädalavahetusel on.

Laste mänguruum. Sajustel päevadel saavad lapsed verandal mängida ja seeläbi „peaaegu õues“ aega veeta.

Miniherbaarium. Kasvata klaasitud verandal taimi ja lilli. Läbi klaasi saavad need palju rohkem oma eluks vajalikku päikesevalgust kui aknalaual.

Näitelava. Mõtle kastist täiesti välja ning kasuta klaasitud terrassi näitelavana! Klaasid saab eest lükata ning kasutada seda pinda kui lava, kus sõpradega luule- või open mic õhtuid korraldada. Alanud on ka iga-aastane kodukohvikute hooaeg, mil saad oma hoovi ürituse tarbeks atraktiivsemaks muuta ning lisaks kookide-küpsiste müümisele ka minietendusi mängida.

Allikas: malmerkklaasium.ee

Ohutus

Terrassi klaasimisel tasub tähelepanu pöörata ka siinisüsteemile. Kuullaagrid üla- ja alaosas muudavad klaasi liikumise sujuvamaks ning stabiilsemaks, süsteem ei ripu laes, vaid toetab seda.

Süsteem koosneb 500–800 mm laiustest klaasidest. Terrasside klaasimisel kasutatakse 10 mm poleeritud servadega karastatud klaasi, mis purunemisel puruneb graanuliteks. Need on ohutud ega põhjusta vigastusi.

Allikas: klaas24.ee

Mugavus

Püstraamideta terrassiklaasid on kergelt liikuv tugeva ehitusega klaasimissüsteem. Paneele on lihtne avada ja sulgeda. Äärmist käändpaneeli saab kasutada läbikäiguuksena, näiteks aeda minekuks, või soovi korral avada kogu sein, et nautida linnulaulu ja looduse ilu.

Spetsiaalselt madaldatud alaprofiili on võimalik uputada põrandasse nii, et põrandale jääb kõigest 10 mm kõrgune lävepakk.

Allikas: arutech.ee