Sinistes ja rohelistes toonides köök

Sinised ja rohelised toonid köögis on sellel aastal tugevalt uue trendina sisenenud. Kombineeritud meretoonid on värskendavaks vahelduseks seni valitsenud klassikalisematele toonidele. Rohe-sinine köök tekitab vau-efekti ning kui neid toone oskuslikult kombineerida, on tulemus ka väga stiilne.

Nägemist, ülemised kapid

Ülemisi köögikappe on nüüd trendikas vähendada miinimumini või päris ära võtta. Uutes köögiprojektides on ülemised kapid ainult köögi ühes seinas või puuduvad üldse, nii muutub köök palju avaramaks ja valgusküllasemaks. Pildil punane sein - vaid julgematele!

Kontrastsed värvid

Kuigi üleni valge köök jääb alati moodsaks, on trend pöördunud segamaterjalide ja kontrastsete värvilahenduste kasuks. Isegi kui jääd klassikalise valge köögi juurde, tasub kaaluda kontrastsetes värvides detaile, näiteks mustaks värvitud või eebenipuust ukselinke, värvilisi köögitarvikuid või muud.

Kaks köögisaart

Üks köögisaar on liiga vähe. Paralleelselt asetatud kaks köögisaart on hoopis parem ja võimaldab suurema seltskonnaga koos kokata. Need saared võivad muidugi olla väiksemad kui klassikaline köögisaar.

Puitpaneelid

Tumedatest puitpaneelidest lagi on eriti efektne, kui kombineerida seda heleda seinavärvi või heledate puidutoonidega köögi teistel pindadel. Eriti efektsed on puitpaneelid kõrgetel ja võlvitud lagedel.

Efektsed köögikapid

Köögikapid ei pea olema igavad ja ühevärvilised. Aina rohkem on moes mitmevärvilised ja mustriga köögikapid. Köögikapi värvi või mustrit tasub julgelt sobitada erinevate köögiplaatidega, kartmata liiga julget või ootamatut tulemust. Köök ei ole magamistuba, kus peaks eelistama rahulikke toone, vaid koht, kus lasta oma fantaasia valla nii sisekujunduses kui ka kokkamisel.

Käsitsi värvitud põrandad

Käsitsi värvitud põrand loob moodsa interjööriga köögis kontrasti ning hubase ja koduse tunde. Värvitud puitpõrandad on soojemad kui plaatpõrandad ning kuluvad loomulikult. Veidi kulunud puitpõrand ja näiteks kõrgläikelised seinaplaadid moodustavad koos väga efektse kombinatsiooni.

Säravad värvid ja puit

Samasuguse vau-efekti tekitab säravate värvide ja veidi rohmaka puidu segamine. Kärts värvitoon seinal ja rohmakas puitriiul selle peal näeb väga hea välja — kui valid sellise lahenduse, võid olla kindel, et sinu köök on justkui värskest sisustusajakirjast.

Kividetailid

Kuigi kivi kasutamine köögiruumides, näiteks töötasapindadel, on juba vana traditsioon, on üha enam trendi tegemas looduslikust kivist detailide kasutamine. Näiteks on vägagi trendikad üksikud kiviplaadid tavaliste plaatide vahel või kiviribadest ääristused kappidel.

Alumiste kappide asemel sahtlid

Järjest rohkem kasutatakse köögimööblit disainides alumiste kappide asemel sahtleid. Neid on mugavam avalda ja neist on asju lihtsam kätte saada. Eriti hästi mõistab seda see, kes on taskulambiga madalast köögikapist uut soolapakki otsides selja kangeks kummardanud.

10 köögiaksessuaari, mis teevad tuju heaks

Uuringud on näidanud, et meid ümbritsev keskkond avaldab suurt mõju sellele, kuidas me end tunneme, seega on väga oluline, et meie eluruumid ja sisekujunduslikud valikud soodustaksid positiivset mõtlemist. Köögis veedad sa väga palju aega, seega soeta endale kindlasti midagi neist lõbusatest köögiaksessuaaridest, et pottide ja pannidega toimetades tuju ikka rõõmus oleks.

  • Lõbusate kirjadega kruusid

  • Värvilised ja piltidega salvrätikud

  • Erineva kujuga lõikelauad

  • Sisse lõigatud naerunägudega puidust köögitarvikud

  • Maalitud savipottides kasvav maitseroheline

  • Lõbusa mustriga pajalapid

  • Mustriga või värviline köögipaber

  • Mustriga või värvilised nõud

  • Lõbusate piltidega kardinad

  • Köögiviljamustriga väikesed vaibad

Allikas: Good Housekeeping