Klaasikoda asub endises mõisa viinaköögis, mis valmis aastatel 1864 – 1866 ning oli mõisa ajal tööstusliku otstarbega. 2010. aastal alustanud klaasikojas toimetavad kunstnikud Eili Soon, Astra Aavik ja Kaie Vakepea.

Valdavalt tegelevad nad klaasi kuumtöötluse ehk puhumisega. Ent andekad klaasikunstnikud kasutavad oma töös ka mitmete teisi klaasitöötlemise tehnoloogiaid: lõikamine, lihvimine, poleerimine ning liivsöövitus- ja sulatustehnikad.

Endises mõisa härjatallis asuvas puidukojas toimetavad noored mööblidisainerid Mirjam ja Markus Pärnamets. Imearmas abielupaar annab oma parima, et väärtustada puidu olemust ja võimalusi materjalina. Oma töös eelistavad nad kasutada peamiselt käsitööriistu, et säiliks kontakt ja tunnetus tegija ning materjali vahel.

Puidukojas on ka põnev ekspositsiooniala, kus on näha Eesti tarbepuidu ja tapp-seotiste näidised ning valik vanu käsitööriistu.

Klaasikojaga samas hoones asub ka keraamikakoda, mille meistrid on Kadri Kunnus ja Lyzell Lohvart-Urve. Savi peavad keraamikud imeliseks materjaliks, mis pakub lõputuid võimalusi inimese loova hinge väljendamiseks. Lisaks on sel võluvõime maandada stressi. Lustakate õpitubade raames aitavad meistrid lastele valmistada meeleolukaid hingeloomakesi ja kollikausse.

Olustvere tekstiili- ja villakojas valmivad aga arvukad õpilaste tööd. Esemeid valmistatakse naturaalsetest materjalidest nii klassikalisi kästöövõtteid kasutades kui ka masinkudumisel.

Olustvere käsitöökojad panid seljad kokku ning avasid ka e-poe, ent kindlasti on põnevam kohapeale uudistama minna.