Ilmastikukindel mooduldiivan

Koduhoovi logelemisala puhul sooviks, et see püsiks Eesti kliimas kauni ja värske välimusega ning oleks sealjuures mugav. Oot-Oot Stuudio disainer Mihkel Mölder jõudis endale sellist otsides järeldusele, et turul pakutavast ei leidu päris sellist välimööblit, mis peaks meie kliimale vastu ja oleks samal ajal diivani mugavusega. Et endale koju ikkagi välidiivan saada, võtsid Oot-Oot Stuudio disainerid eesmärgi luua uus terrassimööbel. Peamised märksõnad, millest nad diivani disainimisel juhindusid, olid modulaarsus, ilmastikukindlus ja mugavus. Praeguseks on valminud nende stuudios MOOD aiadiivan, mis vastab täpselt soovitud tingimustele.

MOOD terrassimööbli moodulitest on võimalik luua erinevaid komplekte – väikesest kahekohalisest diivanist kuni põnevate nurgeliste lounge-tüüpi lahendusteni. Terrassimööbli mooduleid saab omavahel ühendada spetsiaalsete põhja alla peidetud klambritega.

Materjal

Kõiki materjale valides pidi silmas pidama, et need püsiksid aastaid välitigimustes heas konditsioonis. Oot-Oot Stuudio disainerid leidsid väga erilise kanga - Ocean. See on katsudes pehme ega jäta välikanga muljet. Ocean kangas on valmistatud olefiinist ja tagab väga hea UV-kiirguse kaitse, hoiab kangast kiire pleekimise eest ning õige töötlus teeb puhastamise lihtsaks ja kaitseb kangast mustuse eest. MOOD terrassimööbli sees on spetsiaalsest välistingimustele disainitud poroloon. Kui tavaline poroloon on nagu švamm, siis MOOD välimööblil kasutatav poroloon laseb vee endast läbi. Nagu ka erilisel diivani sees oleval poroloonil, on pealiskangal samuti väga hea vee läbilaskevõime, seega ei pea neid vihma eest katuse alla viima, sest diivan kuivab kiiresti. Nii võib hoiustada MOOD välimööblit õues ka aastaringselt.

Mooduldiivani veekindlast vineerist karkass ja tsingitud jalad aitavad vältida roostetuse teket ning annavad mööblile pika eluea. MOOD aiamööbli mooduleid on võimalik panna ka murule ilma, et jalad maa sisse vajuks. Samuti võimaldab see paigutada mooduleid murule, kartmata seejuures roostetust.

Disain

„„Eesti kliimasse disainitud“ tähendab eelkõige seda, et terrassimööbli loomisel võtsime arvesse Eesti kliima, kus enamik aastast on siiski halb ilm. Eesmärk oli luua välimööbel, mis peab vastu tugevatele tormituultele, temperatuuri kõikumistele ja kõrgele niiskustasemele,“ selgitab Oot-Oot Stuudio disainer Mihkel Mölder. Oma ilmastikukindluse tagavad eelnevalt mainitud spetsiaalselt valitud poroloon ja kangas, mis lasevad kergelt vee läbi, et kangas kiirelt kuivada saaks. Lisaks ka karkass, mis on valmistatud veekindlast vineerist.

Skandinaavialik stiilitunnetus, puhtad ja kerged vormid on kindlasti märksõnad, mis iseloomustavad Oot-Oot Stuudio mööblit. Modulaarne disain võimaldab välidiivanit paigutada pea igale poole, nii terrassidele kui ka murule ja liivale, ilma et need läbi pinnase vajuksid.

Tutvu MOOD terrassimööbli kollektsiooniga Tallinna salongis aadressil Rävala pst 7 või veebis. Jälgi Oot-Oot Studio tegemisi ka Instagramis.

„MOOD sobib rõdule või väikesele murulapikesele, samal ajal saad ka 100-ruutmeetrise terrassi sellega ära sisustada,“ nendib Mihkel Mölder.

Oot-Oot Stuudio disainerid usuvad, et hea mööbel on selline, mis on ühtaegu nii eriline kui ka funktsionaalne. Hea mööbel peab olema kvaliteetne – loodud kestma. Nende mööbel on hoolega disainitud ja toodetud siinsamas Eestis. Kvaliteetsest tootevalikust leiab nii diivanid, tugitoolid, tumbad, järid, voodid ja nüüd ka terrassimööbli.

Jaga
Kommentaarid