„Tänavused kauni kodu Tartu piirkonna võitjad paistavad silma nutika ruumikasutuse, loodust hoidva ja logelema kutsuva väliruumiga. Tiitli pälvinud on ehedalt tartulikud, kandes tugevat paigavaimu ning särades oma isikupäraga. Rõõm on jagada niivõrd inspireerivaid ja erinäolisi aedasid kogu Eestiga,“ ütles abilinnapea Elo Kiivet.

Eesti kaunis kodu 2023: Tartu piirkonna võitjad

Kauni kodu tunnustuse pälvisid Supilinnas asuvad Marja tn 5 ja Tähtvere tn 5a aiad ning Annelinnas asuv Linnupargi kogukonnaaed.

Marja tn 5 aed lummas hindamiskomisjoni oma lopsaka õieilu, õdusa ruumi ning nutikate uuskasutusideedega.

Tähtvere tn 5a aed paistis silma oskusliku uue ja vana kombineerimisega, kus keerulisel maastikul ning kitsastes oludes on õueruumist võetud maksimum.

Linnupargi kogukonnaaed üllatas suurepärase kureerituse, hea taristu ning hoolsate linnaaednike kaunilt ja praktiliselt rajatud ning mahepõllumajandusest kantud aiamaadega.

„Eesti kauni kodu“ tiitli pälvinud esitatakse ühtlasi Eesti Kodukaunistamise Ühendusele Vabariigi Presidendi tunnustuse saajatena ning kutsutakse taasiseseisvumispäeva paiku Presidendi Kantselei korraldatud auhinnatseremooniale. Sündmusel antakse tiitli pälvinutele teemakohane seinaplaat ja tehakse koos president Alar Karisega pilti. Lisaks koostatakse üleriigilistest võitjatest album „Eesti kaunis kodu“.

Tartu kaunis kodu 2023

Tiitel „Tartu kaunis kodu“ antakse Tartu linna tasandil tunnustust väärivatele välialadele. Sel aastal hinnati tiitli vääriliseks Vikerkaare tn 36 aed, Lillesalong Sõnajalaõis väljapanek aadressil J. Kuperjanovi tn 18a ning Lubjaahju tn 6 kortermaja väliruum.

Vikerkaare tn 36 eramu aed on eeskujuks oma elurikkuse poolest, näidates, et linnas, piiratud alal on samuti võimalik elada looduse rütmides ja sellega kooskõlas.

Lillesalong Sõnajalaõis paistab J. Kuperjanovi tänaval silma aastaringselt tänu oma hooajalistele väljapanekutele, mis on alati maitsekad, rõõmustavad möödujaid ning rikastavad linnaruumi.

Lubjaahju tn 6 kortermaja aed on värskelt koos hoonega valminud ning selle maastikuarhitektuurne lahendus on kantud jõelähedusest, mida rõhutavad massiivsed maakivid koos tuules voogavate kõrrelispuhmastega.