Revonia pommivarjend erineb tavalisest bunker tüüpi rajatisest oma modulaarse lahendusega. Betoonmooduleid saab keerata ja asetada vastavalt soovidele ning seeläbi luua nii väikseid kui ka suuri, kasvõi 500 m2 suuruseid, varjendeid. Varjendeid on võimalik ka juba olemasoleva majaga ühendada. Maa-aluseid ruume saab moodsalt sisustada ning rahuajal kasutada kodu igapäevase osana, näiteks helistuudio, veinikeldri, kodukino või ka külaliste magamistoana.

Ka paigaldus erineb tavapärasest varjendi ehitusest. Komplektse varjendi paigaldus võtab sihtkohas aega 1-2 päeva. Moodulid ja nende sisustus on ettevõtte Vääna tehases lõplikult viimistletud ning kohapeal tuleb need paika tõsta, omavahel ühendada ning pinnasega katta.

„Peale paigaldust saab maa-all asuva varjendi sissepääsud ära peita ning kõrvaltvaatajale jääb varjendi olemasolu saladuseks. See oli ka üheks peamiseks tingimuseks Saksamaa klientidelt, kes soovisid paigaldust võimalikult diskreetselt ja kiirelt,“ sõnab ettevõtte tegevjuht Rauno Oja.

Raudbetoonist mooduleid hakkab katma pinnas ning rajatis sisaldab hulgaliselt kaitsemehhanisme tänu millele pakub see kõrgetasemelist kaitset: kiirguse, tuuma-, keemia- ja bioloogiliste relvade, pommide, granaatide või rahutuste eest.

Oja lisab: „Betoonist mooduleid on Revonia juba ka varasemalt tootnud. Üle 10 tegutsemisaasta jooksul oleme tootnud ja paigaldanud üle 1200 maa-aluse projekti. Enamus neid on moodulitest koosnevad maakeldrid, koobassaunad ja maa-alused majad. Kuid kahjuks praeguse pingelise maailmakorra tõttu töötasime välja ka pommivarjendi tootmisliini.“

Pommivarjendi moodulid ja sisustus valmivad Eestis, õhupuhastussüsteemid Šveitsis ning kemikaalide ja lõhkekehadekindlad komponendid Soomes.