Kui kvaliteetsed rohehoone sertifikaadiga äripinnad on juba arenduste igapäevane osa, siis Triple Net Capital toob ühena esimestest turule arenduse, kus tunnustatud rohesertifikaat LEED Gold omistatakse kortermajale.

Tallinna kesklinna Pärnu maantee äärde rajatav Vektori arendus pole tegelikult üksnes kortermaja, vaid keskus, kuhu koondub nii äri kui ka elu. Moodsa arhitektuuriga ja jätkusuutlikult arendatud Vektori esimesel neljal korrusel on linna ühed ruumikamad ning kaasaegsemad kaubandus- ja büroopinnad. 5.–16. korruse täidavad aga kaasaegsed korterid, kust avanevad vaimustavad panoraamvaated linnamaastikule.

Kvaliteetsete kortermajade tulevik – rohemärgised

Sertifikaat LEED Gold, nagu teised rohemärgised, ei kuulu vaid ärimajade repertuaari – see on ka kortermajade tulevik. Sertifikaat kinnitab nii korteriostjale kui ka büroopinna rentnikule, et Vektori hoone projekteerimisel, ehitamisel ning hilisemal opereerimisel arvestatakse keskkonnasäästu ja säästva arengu põhimõtteid, Vektori puhul on tegemist tervikliku ja kvaliteetse rohehoonega.

Vektori hoone projekti teostamiseks ja edukaks sertifitseerimiseks on Triple Net Capital valinud koostööpartneriteks oma ala parimad: keskuse arhitektuurse lahenduse on teostanud kindla käekirjaga Kadarik-Tüür Arhitektid, tehnilisi lahendusi projekteerib Sweco Projekti kogenud meeskond ning ehituse peatöövõtjaks on üks suurimaid ja kogenumaid Eestis – Nordecon AS.

Kaasaegsed mugavused ja rohepaus

Lisaks tavapärastele kaasaegsetele mugavustele, mida lõppkasutaja eeldab ja ootab, leidub Vektoris lisaboonuseid. Kogu hoone, ka korterid, on varustatud vee baasil jahutussüsteemiga, mis tagab aastaringse mugava sisekliima. Hoones kasutataval nutikodu süsteemil on mahukas potentsiaal, et korteriomanikud saaksid aja jooksul enda soovide järgi kodu seaded ise personaliseerida ning sobiva koduse õhkkonna luua.

Äripindadel võimaldab nutisüsteem hallata tõhusalt kulusid töökeskkonna mugavustes kompromisse tegemata. Parkimise lahendamiseks on hoonel maa-alune garaaž ning ruumikas parkimismaja, mis katavad mugavalt ära nii korterite kui ka äripindade vajadused – iga ilmaga saab koju ja kontorisse kuiva jalaga.

Omaette pärl peitub Vektori „selja taga“ – parkimismaja katusele rajatav ligi 1500-ruutmeetrine roheline ja lopsakas katuseaed, kuhu rajatakse nii korteriomanikele kui ka äripindade kasutajatele puhkenurgad ja kogukonnaaed. Igapäevane rohepaus ja värske õhu amps on vaid mõne sammu kaugusel!

Hea asukoht on ajaline võit

Vektor on mugavalt ühenduses igast suunast tulijatega. Hoonest mõnesaja meetri raadiuses on olemas pea kõigi ühistranspordivahendite peatused kiireks liikluseks südalinna suunal või linnast välja. Linna tuiksoone kõrval olles on Vektor mugavalt kättesaadav ka autoga liiklejatele.

Kompleksi ehitus on kulgenud oodatult edukas rütmis ja 2023. aasta lõpuks seavad esimesed koduomanikud ning ettevõtted end hoonesse sisse.

Lisainfot vabade büroopindade ja korterite kohta leiad www.vektor.ee

Kesklinnas Kalevi staadioni juures asuvas Kalevi Panorama elamukompleksis lõppenud kõige eksklusiivsemate objektide – 12 katusekorteri – viimistlustööd ja saadud kasutusluba tähendavad teisisõnu, et just nii paljude uut ideaalset kodu otsivate inimeste unistused saavad peagi teoks.

Fantastiline vaade Tallinnale on vaid üks Kalevi Panorama korterite eksklusiivsetest eelistest. Harmoonilise ja kõiki vajadusi rahuldava kodu sisemisele poolele on oluline ka ilu, mis avaneb akendest või rõdult välja vaadates. Katusekorterite akendest näeb vanalinna, kesklinna, merd ja sadamat, kus saab jälgida silduvaid kruiisilaevu. Samuti Kalevi staadioni peaareeni ja Ülemiste kvartalit.

2023. aasta jaanuaris sai Tallinn Euroopa rohelise pealinna tiitli ja selles on võimalik ka Kalevi Panoramat külastades veenduda – elamukompleksi ümbritsevad pargid ja rohealad. Ja see kõik asub pealinna keskel!

Rohkelt eeliseid

Kalevi Panorama elamukompleks võeti kasutusele 2020. aasta juulis. See koosneb kolmest 14-korruselisest kortermajast, mis asuvad aadressil Võistluse 6. Kalevi Panorama on funktsionaalsed ja hea planeeringuga kahe-, kolme-, nelja- ja viietoalised korterid. Kõikides katusekorterites on kamin, mõnes ka saun.

Kõik korterid on varustatud energiasäästlike ja mugavate „targa maja“ lahendustega, mis aitavad omanikul hoida kommunaalkulu kontrolli all ja säästa iga kuu nii raha kui ka aega. Elamukompleksi juurde kuuluvad avar maa-alune garaaž, panipaigad ja suur laste mänguväljak. Meeldiv boonus kinnisvaraomanikele on kompleksi heakorrastatud territoorium, mida kaunistab Eesti kunstniku Tauno Kangro unikaalne skulptuur „Kalev naaseb koju“.

Kalevi Panorama korterite hinnad algavad 200 000 eurost kahetoalise korteri eest. Katusekorterite hinnad varieeruvad 530 000 eurost kuni ühe miljoni euroni, olenevalt ruutmeetrite arvust.

Kahetasandilised korterid asuvad kompleksi kolme korpuse 13. ja 14. korrusel. Kalevi Panorama elamukompleksis on nii suhteliselt väikeseid, veidi üle 85 m2 kahekorruselisi katusekortereid kui ka avaramaid, suurusega kuni 150 m2.

Uuri lähemalt kalevpanorama.ee

(kalevi panorama pilt)

Väike-Õismäe on läbi aegade olnud üks parima mainega korrusmajade piirkondi ning on tänu kerkivatele uusehitistele ja paranevale elukeskkonnale järjest atraktiivsem elukoht.

See kajastub ka korteritehingute statistikas. Stabiilset kasvu näitab nii tehingute arv kui ka ruutmeetri hind. Kui tehinguid on aastatagusega võrreldes tehtud kümnendiku võrra rohkem, siis ruutmeetri hind on kerkinud koguni kolmandiku võrra. Suure hinnatõusu üheks põhjuseks on uued korterid, mida kerkib asumi eri äärtesse – nii Rocca al Mare keskuse poole kui ka Harku järve äärde.

Harkuranna – lihtne armuda!

Üks uutest kortermajadest, mille ehitus praegu käib, asub linnaosa Harku järve poolses osas, aadressil Paldiski mnt 221a. Harkuranna Torni nime saanud elamu on 14-korruseline ning see valmib juba tänavu sügisel.

Harkuranna Torn on vaieldamatu kvaliteedimärk kortermajade uusarenduste seas. Arendust iseloomustab imeline järvevaade, mugav parkimine, elegantne siseviimistlus ning moodne ja läbimõeldud elukeskkond.

Majas on kokku 100 kahe- kuni neljatoalist korterit. Hoone esimesele korrusele on planeeritud äripinnad. Teisest kuni 13. korruseni tulevad kahe- kuni neljatoalised korterid ning viimasel korrusel paiknevad eriplaneeringuga luksuslikud neljatoalised penthouse-tüüpi korterid, kus on võimsad järvevaatega terrassid.

Arenev elukeskkond

Väike-Õismäe Harku järve poolses osas on tulemas ka teisi toredaid uuendusi. Täna kehtiva detailplaneeringu järgi on planeeritud busside lõpp-peatuse viimine maa alla ning Harku järve randa saab tulevikus jalutada turvaliselt läbi jalakäijate tunneli.

Üha enam nüüdisajastub ka kogu Paldiski maantee äär, kuhu on planeeritud suur hulk uuselamuid ning kaubandus- ja teeninduspindu, tänu millele saab piirkond lähiaastatel hoopis uue miljöö ja hingamise.

Uuri lisa harkuranna.ee

Jaga
Kommentaarid