Kui uurida eestimaalastelt, mis on veel neile kodu juures oluline, siis köögile (86%) järgnevad vannituba (83%), magamistuba (82%) ja elutuba (80%).

„See on üsna mõistetav, et inimesed tõstavad köögi väga kõrgale positsioonile. Iga kolmandat koduomanikku häirib, kui köök on liiga väike, samuti tuntakse puudust töötasapindadest ja hoiukohtadest,“ rääkis Bonava Eesti turundus- ja müügijuht Lauri Laanoja. Samuti tõi ta välja, et inimesed peavad oma olemasolevates kodudes kööki kõige suuremaks kitsaskoht. Kui mõelda vanemate korterelamute peale, mis ehitatud 60ndatel-70ndatel, siis nendes olevad köögid ongi planeeringu mõttes pigem väiksed ning tihti ka eraldiseisvad. Inimesed aga otsivad kodu, kus oleks piisavalt ruumi söögilaua jaoks, et selle ümber koos pere ja sõpradega olla.

Kui aga vaadata, mida hindavad kliendid uuringust selgunud teisel kohal oleva vannitoa planeeringu puhul, siis eestimaalaste arust on nende tänane vannituba ehitatud või remonditud kehvade materjalidega ja on liiga väike.

Laanoja sõnul on kogemus näidanud, et klientidel on mõnikord keeruline valida vannitoa viimistlusvahendeid ja planeeringu lahendust, kuna ruum ise tundub plaanil teiste tubadega võrreldes tõesti väike. Seega on igati mõistetav, et puudub visuaalne arusaam, kuidas asjad ruumi mahutada kõige funktsionaalsemalt.