Võidutöö jäi konkursi žüriile silma keerukate tehniliste lahenduste ning eristuva välisilme tõttu. Lisaks peavõidule pälvis hoone ka „Parima kortermaja“ tiitli.

Kodumaja poolt toodetud ja ehitatud moodulhoone on osaliselt kolme, osaliselt kuuekordne. Sellele lisandub veel kaks maa-alust korrust parkimiseks ja äripindadeks. Norras Bodø kesklinnas asuvas 3400 m2 suuruses kortermajas on 64 valgusküllast Skandinaavia-stiilis korterit, millest osades avaneb ilus vaade Norra fjordidele. Kõikidel korteritel on eraldi rõdu või terrass.

Hoone teeb põnevaks ka selle all asuv ning külastajatele avatud restaureeritud natsi-Saksamaa punker. Sisehoovis on grillimisala, eraldi plats Boccia mängimiseks, jalgrataste parkimiskohad ja laste mänguala.

Kodumaja juhatuse liige Indrek Rehme lausus, et Aasta Tehasemaja konkursi võit kolmandat aastat järjest on tunnustus, mis kindlasti annab meeskonnale juurde vajalikku usku jätkata piiride nihutamist.

Samuti märkis Rehme, et Aasta Tehasemaja konkurss ei ole ainult üldvõitja triumf, vaid tunnustust väärivad ka kõik teised tööd juba ainuüksi fakti pärast, et osalejaid oli kokku 25 ning projekte lasteaiast korruselamuteni, Eestist Ameerika Ühendriikideni.

„See näitab kogu meie sektori mitmekesisust, mis tänu konkursile jõuab ka laiema üldsuseni ning aitab tutvustada puitu kui ehitusmaterjali ning tehaselist ehitusviisi kui huvitavat karjäärivalikut. Aitäh Kodumaja meeskonnale projekti elluviimise eest, Eesti Puitmajaliidule ladusa konkursikorralduse ning headele kolleegidele ja konkurentidele tiheda konkurentsi eest,“ kiitis Indrek Rehme.

Vasakult: Eesti Puitmajaliidu juhatuse esimees Martin Talts, preemiad üle andnud olümpiavõitja ja endine riigikogu liige Erki Nool, Kodumaja AS juhatuse liige Indrek Rehme, Puumarketi esindaja Kauri Kasemägi ning Ruukki esindaja Viljar Solom

Eesti majatehastes toodetud puitmaju tunnustavad tiitlid anti tänavu välja 13ndat korda. Konkursil osales 15 majatootjat, kokku 25 puidust tehasemaja või puitkonstruktsioonil erilahendust, mis kõik olid nii insenertehnilise teostuse kui ka arhitektuuri poolest eriilmelised.

Keda veel esile toodi?

Parima avaliku hoone tiitli, AkzoNobeli eripreemia ja Tyvec eripreemia sai Welement AS loodud värvikas lasteaed Tartus.

Enim auhindu noppis aga EstHus OÜ eramu Pirital, mis kuulutati nii parimaks eramuks kui ka Moodsa Kodu lugejate lemmikuks. Lisaks pälvis hoone VELUXi eripreemia „Parim valguslahendus“, ESSVE eripreemia, Ingelandi eripreemia ja Tervemaja OÜ eripreemia.

Parima väikeehitise tiitli sai Harmet OÜ väikemaja USAs.

Parimaks erilahenduseks kuulutati EstNor OÜ fassaadielemendid üliõpilasmajale Norras.

Konkursi eripreemia „Inspireeriv kogukonnahoone“ ja Raitwoodi eripreemia „Parim puidukasutus“ sai EstHus OÜ sadamahoone Kuusalu vallas.

Konkursi eripreemia „Parim käsitöö palkmaja“ sai Vipson projekt OÜ suitsusaun Võrumaal.

ISOVERi energiatõhusaima hoone eripreemia läks seekord Timbeco Woodhouse OÜ loodud kortermajale Rakveres.

Puumarketi eripreemia ja Riwega eripreemia sai Nordic Houses KT OÜ eramute arendus Soomes.

Tervemaja OÜ James Hardie fassaadilahenduse eripreemia sai Welement AS, kes lõi fassaadielemendid kortermajale Tartus.

Senco eripreemia sai Finnlog OÜ eramu Jõelähtmel.

BMI Monieri eripreemia „Parim kivikatus tehasemajal“ sai Timbeco Woodhouse OÜ, kes esitas konkursile Rootsis loodud ridamajad.

SIGA eripreemia ja Karl Bilderi eripreemia anti seekord Matek AS'ile Saksamaal loodud kortermaja eest.

Aasta Tehasemaja konkursi parimad valis välja žürii koosseisus TalTech Ehitusfüüsika professor dr Targo Kalamees, TalTech Ehituse ja arhitektuuri instituudi direktor dr Jarek Kurnitski, arhitekt Markus Kaasik, arhitekt Veronika Valk-Siska, ajakirjanik Irmeli Karja ning Puitmajaliidu arendusnõunik Elar Vilt.