Meie võistlusele on laekunud ka mitmeid üllatavaid ja mitte nii traditsioonilisi mööbliesemeid. Kogusime need siia kokku.

Omapärane öökapp

„2022. aasta alguses 10 euroga Tartu Annelinna poest soetatud tõeliselt veidra välimusega ese tundus olevat samal ajal kõrgetel jalgadel tool, laud/sahtel, ajalehe hoidja oli kindlasti kõige unikaalsem mööbliese, mida näinud olin,“ kirjutab Anniken. „Seda koju tuues sai pere kõvasti naerda ja nuputada, mis asi see ikkagi on, kuidas kavatsen selle korda teha ja kuhu selle oma kodus panna.

Leidsin tooli sahtli seest Ikea kleepsu, mille järgi tuvastasin, et tegemist on IKEA männipuidust öökapiga aastast ca 2001. Hästi, kui öökapp, siis öökapp! Kuigi kasutusel on ta minu kodus siiski ka toolina,“ jätkab ta.

“Öökapp oli üsna heas seisus - mõned täkked ja kangekaelne värv, mida oli kuumapuhuriga tõeliselt tüütu eemaldada. Männipuidu naturaalset tooni enam üle ei raatsinud värvida ning see sai kihi valget peitsi, et tuppa veidi paremini sobiks. Sahtlinupu õmblesin kunstnahast (kinnitused Ikeast, et austada mööbli minevikku), samuti seljatoe, millest saanud voodi kõrval telefonihoidja.

Selle öökapi veidrus on hoolimata värskest välimusest ikka seal ning toob ühte muidu klassikalisse magamistuppa oma väikese kiiksu,“ lõpetab ta oma kirja sellest omapärasest mööbliesemest.

Vajadus viis loova lahenduseni

Omapärasest nagist kirjutab Liis: „Meie kodu esiku seinad on savikrohvitud ja see viimistlus ei kannata väga hõõrdumist, puhastamist ning sellest tulenevalt sai kaks vana eset kokku. Saime sõpradelt vana ukse, aidast vana nagi uks ja nagid said vanast värvist puhastatud. Lõpetuseks värvisin nagid musta aerosoolvärviga ja ukse katsin mati lakiga.“

Kui uks tundub lihtsalt igav

Vana uks sai peale pildiraamidest, pahtli ja šablooniga tehtud mustri. Uks on värvitud kõigepealt siniseks, siis valgeks ja lihvitud.

Soovid ka osaleda?

  • Saada konkursile 4-10 pilti muudetud toast või mööbliesemest aadressile moodnekodu@delfi.ee. Fotodelt peab olema arusaadav enne ja pärast muutumine. Kindlasti kirjelda ka mõne lausega, mida ning kuidas muutsid; mis oli inspiratsiooniks ning kui soovid, võid pikemalt ka protsessi jagada. Mida rohkem infot, seda põnevam. Ära unusta piltidele ja kirjeldusele lisada oma kontaktandmeid.

  • Kui omad Instagrami kontot, võid ka seal oma osaluse ära märkida lisades fotode juurde #elusees

  • Pildid palume saata üksikult, mitte kollaažina. Fotode minimaalne suurus on vähemalt 1MB. Toimetus jätab endale õiguse ebasobivaid ja madala kvaliteediga pilte mitte avaldada.

  • Pildi saatjal peab olema õigus pilti kasutada. Ebaõigel teel saadud pildid fotovõistlusel ei osale.

  • Fotosid saab saata 7.märtsist kuni 9. aprillini 2023.

  • 10.-16. aprill toimub moodnekodu.ee veebis rahvahääletus, kus lugejad saavad oma lemmikute poolt hääletada. Kolme enim hääli saanud toa ja mööblieseme seast teeb valiku zürii.

  • Võitjad kuulutame välja 19. aprillil 2023.

Toimetusel on õigus pilte konkursiga seotud lugude juures kasutada nii Moodne Kodu paberväljaandes, veebis kui sotsiaalmeedias. Samuti on toimetusel õigus pilte edaspidi lugude juures illustreeriva materjalina kasutada (autorile viidates).

Toa muutumise auhinnaks on Dreamfire® välja pannud Eestis disainitud kauni Kamado Trendy Home lauagrilli. Auhinna väärtus on 399 eurot. See on ideaalne valik väiksematele peredele ja inimestele, kellele meeldib kamadot ka aegajalt endaga kaasa võtta. See on loodud pidades silmas Eesti kliimat ja olusid – grillil on ekstra paks ja tihe keraamika ning kõik kasutuses olevad metalldetailid on roostevabad.

Mööblitüki muutumise auhinnaks on Avaeksperdid välja pannud 300 eurose kinkekaardi. Nende valikust leiab erineva funktsionaalsusega aknakatteid igas mõõdus ja erineva kujuga akendele. Seal on nii klassikalisi tekstiilkardinad kui ka ruloosid, voldik-, riba-, püstlamell-, paneel-, rooma- ja bambuskardinad. Valikust leiab ka kõige nõudlikum kodusisustaja endale sobiva lahenduse.