Lamp "Blister"

Kuidas ennast tutvustaksid?

Olen Tallinnast ja elanud siin terve oma elu, kuigi olemuselt olen täielik maakas. Vabalt võiksin elada kusagil hõreasustusega piirkonnas ilma interneti ja televisioonita. Disainihariduse omandamist alustasin kunagises ERKI-s ja lõpetasin EKA-s. Disaininud olen põhiliselt valgusteid ja mööblit, aga ei ole ära põlanud ka igasugu muid erinevaid väljakutseid. Auhindu ja tunnustusi on omajagu, aga vahest olulisemad on Brunod ja Kultuurkapitali Aastapreemia. Enamus ajast (nagu ka täna), olen olnud vabakutseline.

Kuidas leidsid tee disainini?

Kuidagi väga loomuliku rada pidi, kuna juba lapsena meisterdasin ja leiutasin igasugu asju. Jätkus see ka vanemaks saades. Ja siis juba edasi disainiõpingud jne.

Millest koosneb su argipäev?

Olen pigem hommikuinimene. Päeva alustan alati kohviga! Ja siis disainima! Taustaks tavaliselt muusika ja kui õhtuks lambidisain valmis, on päev igati korda läinud. Ja nii juba tegelikult aastakümneid. Vahepeal juhtub, et peab ka klientidega suhtlema.

Oleksin tahtnud ise olla … (disaini) autor?

On väga palju suurepärase disaini ja funktsionaalsusega esemeid, aga no ma ei tea kas oleks ise tahtnud need disainida. Väga meeldib mulle 20-ndate ja 30-ndate esteetika.

Mõni mõttetera, mis elus kannab?

Otsi lahendusi, mitte ära tegele analüüsiga, mis kõik valesti läks või halvasti on. Ühesõnaga positiivsus!

Lamp "Jeeriku pasun"

Mõni huvitav või eriline fakt sinu kohta?

No näiteks isegi kaks fakti: olen ümberõpetatud vasakukäeline ja mu ühe vanaema neiupõlve perekonnanimi oli Lamp. Aeg-ajalt mängin selle mõttega, et kui mu nimi oleks hoopis Tarmo Lamp, kas oleks siis ehk midagi teisiti.

LUISK kolib

Põnev pood hakkab aga kolima ning kuni 31.03 toimub Kaubamaja küljel asuvas poes suur kolimiseelne tühjendusmüük, kust saab noppida tõelisi disainipärle otse autori enda käest. Sealt leiab nii tuntud Bubble seinalampe, rulatoole kui ka ainueksemplarina valminud unikaalseid sisutustooteid.