Aasta betooniehitis 2022 tiitli pälvisid Järve tornid.

Võidutööd iseloomustas žürii kui kvaliteetset arhitektuuri linnakeskkonnas. Tegu on oma konkreetsesse asukohta hästi sobituvate moodsate äripindadega korterelamutega. Järve tornid on hea näide arhitekti, projekteerija ja betoonelemenditootja kvaliteetsest koostööst ning seal peegeldub väga nõudlik betoonelementide kvaliteet ja nende paigaldus.

Žürii esimees Aadu Kana sõnab: „Just selliste ehitistega nagu Järve tornid tõestab tänapäevane betoonehitus enda trumpe – tehasetingimustes valmistatud täpsed, keerulised ja kvaliteetsed elemendid koos paigalvalu pakutavate loendamatute võimalustega. Tänapäevase betoonehituse suurepärane näide.“

Aasta betoonehitis 2022 – Järve tornid

Konkursi peaauhind, arhitektuur – Arhitekt Martin Aunin: Martin Aunin, Marti Kahu, Margid Saar, Martin Melioranski

Tellija: TTP AS

Konstruktor: E-Betoonelement OÜ, CES OÜ, Inseneribüroo Pike OÜ, Empius OÜ, DMT Insenerid OÜ

Peatöövõtja: TTP AS

Betoontooted: E-Betoonelement OÜ

Betoonitööd: PR Betoon OÜ, E-Betoonelement OÜ, Maru Betoonitööd OÜ

Betoon: Rudus AS

Raketis: Peri AS

Eriauhinna sai Pakrineeme LNG terminali haalamiskai ehituse üldjuht, Reedik Raudla (Pakrineeme Sadama OÜ ehitusjuht) hea koostöö korralduse eest meeskonna (tellija, projekteerija ja ehitaja) vahel.

Žürii esimees Aadu Kana sõnas Raudla kohta: „Kõigile ehitusega kokku puutunutele avaldas sügavat muljet tellijapoolse ehitusjuhi Reedik Raudla tegutsemine. Tellija esindajana dirigeeris ta kõigi tööde kvaliteetset teostamist.“

Eesti Ehitusinseneride Liidu eriauhinna said Järve tornide konstruktsiooniinsenenerid Jaanus Olop ja Mati Jõgiste (E-Betoonelement OÜ).

Äripäeva ehitusuudiste eriauhinna sai GRK Eesti AS Puiatu ökodukti ehituse peatöövõtja.