Rita Assor, MIURIO stuudio asutaja ja peadisainer, on alati püüdnud siduda disaini kõrgetasemelise kunstiga. „Juhuse tahtel kohtusin Jüri ja Kai Arrakuga eelmisel aastal ja tänu sellele sündis minu stuudiol esimene Eesti kunsti tunnustav kollektsioon. Senine koostöö disainerite ja moeloojatega kangatrüki ja siidirätikute tootmise alal on andnud kogemuse ja julguse järgmiseks suureks sammuks - kujundada vaipadeks Eesti maalikunsti suurkuju Jüri Arraku kunstiteoseid. Nüüdseks on valminud esimesed Arraku käsitöövaibad.“

Kai Arrak räägib, et nad otsisid ammu koostöövõimalust, mille tulemus oleks tuntav samm kõrgemale tavalisest reprost või reklaamtrükisest. „Selleks, et ka kunstiteos vääriliselt särama jääks on vaja professionaalset ja hingestatud lähenemist. Loomulikult suur-suur tänu Ritale nõusoleku eest, sest eks iga disainer tahab end väljendada eelkõige läbi isikliku loomingu,“ ütleb naine.

Ka 2022.aastal meie seast lahkunud Jüri Arrak jõudis ise anda MIURIO stuudiole oma tunnustuse: „Mina olen oma töö teinud kunstnikuna ja kui neid maale või nende detaile kujutatakse mingil esemel, siis ei labasta see maali, vaid tänu sellele väärtustub ka see ese, kuhu on maali koloriit trükitud. Ja nii ei jää teos ainueksemplarina kellegi seinale või muuseumisse vaid pisut igapäevasemaid tooteid kaunistades jõuab paljude inimesteni. Loodan, et see teeb päeva paremaks! Loomulikult on väga oluline nii materjali- kui trükikvaliteet, mis MIURIO stuudios on kindlasti tagatud.“

Disainistuudio on kaasajastanud Arraku originaalmaale vaipade disainikavandideks. Maalid „Ehitajad“, „Vaatajad“, „Merineitsi“ ja „Traagiline objekt“ kuuluvad kõik vaibakollektsiooni ning laiahaardeline ning trendikas värvipalett garanteerib, et iga huviline leiab enam kui 20 vaibakavandi seast sobiva oma kodusesse interjööri.

Kaunid vaibad valmivad kas käsituft või Tiibeti käsitsisõlmitud tehnikas, tekstuuriks veluurne või aasaline lõnga viimistlus. Võimalik on luua ka erineva kõrguse ja reljeefiga vaibaelemente, mille materjalideks on Uus-Meremaa meriinovill ja viskoos. Stuudio tooted valmistatakse koostöös käsitöömeistrite ja tekstiiliettevõtetega Euroopas ja Indias. Vaip disainielemendina toob soojuse ja pehme jalgealuse, need on libisemiskindlad ja vähendavad müra.