1. Salajane riiulitega mängupesa

Loo äge mängu- ja lugemisnurk. Selle asemel, et paigutada riiulid seina äärde, aseta need hoopis küljega vastu seina nii, et riiulid on üksteise poole pööratud. Seina külge kinnitatud puidust torule või baldahhiini hoidjale kinnita kerge kangas, millest saab üle riiulite põrandani voogav varikatus. Mõnus ja muinasjutuline pesa ongi valmis. Kui ruumi on vähe, võid ühe riiulitest asendada ka voodi otsaga.

2. Asenda kapiustel puit rotangiga

See suurepärane IKEA häkk annab su magamistoa või eestoa kapile kiirelt disainervälimuse. Eemalda uste sisemised puitpaneelid ning pane asemele praegu väga moodne rotangvõrk. Kui soovid võid ukse puidupaneeli asendada ka suhkruroo, mõnusa linase või pehme puuvillase tekstiiliga.

3. Säästa ruumi kitsa öökapiga

Kui sul on väike eelarve või ruumipuudus, aitab see häkk suurepäraselt. Seinale kinnitatud öökapi loomiseks vajad kahte IKEA Mosslanda pildiriiulit. Üks neist kinnita seinale õiget pidi ning teine selle kohale tagurpidi. Öökapi saad veelgi ägedamaks muuta, kui lisad sinna külge LED-ribavalgusti.

4. Muuda kitsas raamaturiiul magamistoa pingiks

Aseta üherealine Kallax külili voodi jalutsisse, et luua mahukas panipaigaga iste. Riiulitesse saad vastavalt oma soovile kas lisada korvid või uksed ette osta. Pehme istme loomiseks kata poroloonitükk meeldiva kangaga. Samuti võib pingile lisada jalad või dekoratsioonid.

5. Kitsast jalanõuriiulist kaunis tualettlaud

Vähe ruumi, aga unistad tualettlauast? Ikea Hemnesi kingakapp on vaid 22 cm sügav, nii et see võtab toas minimaalselt ruumi. Kapi peale saad luua endale kauni tualettlaua ning kapis endas hoida, kas jalanõusid või hoopis riideid ja pesu. Isikupära lisamiseks asenda kapinupud endale meeldivatega. Ära unusta kapi kohale peegel riputada.

6. Lihtne ja stiilne riiul

Kahe Bekvämi astepingi ja kahe Fonnese uksega saad luua endale lihtsa ja stiilse telekaaluse või riiuli. Uste asemel võid kasutada ka MDF plaate või ülejäänud põrandalaudu. Eelduseks on, et loodav pind on piisavalt tugev, et kõiki esemeid turvaliselt toetada. Kiire värvikihiga saad taskukohase lahenduse veelgi isikupärasemaks muuta.

7. Kasuta kardinapuud toalillede riputamiseks

Superlihtne lahendus! Kinnita kardinapuu seinale, et luua kinnituskoht rippuvatele potililledele.

8. Õmble väikesed matid kokku, et saada suurem vaip

Vajad suuremat vaipa, kuid eelarvet peaaegu polegi? Üks nutikas majaomanik ostis üheksa väikest IKEA matti ja õmbles need omavahel kokku, et saada suurem vaipkate, millega oma magamistuba hubasemaks muuta.

9. Muuda pildiriiul ehete hoidjaks

Kasuta pildiriiulit ehete hoidjana ning saad iga päev oma lemmikaardeid imetleda. Eriti hea on, et nii ei lähe kaelakeede ketid ka sassi. Pööra pildiriiul tagurpidi, keera konksud külge ning koht ehete riputamiseks ongi olemas. Riiuli pealispinnale saad sättida kas meigivahendid või hoida seal väiksemaid aksessuaare.