Tartu harukooli õpetaja Kristin Leisi poolt loodud uus maastikumäng Tartu linnaruumi avastamiseks on tore ajaviide nii lastele, noortele kui peredele koos aja veetmiseks. Neile, kes Tartusse seiklema ei jõua, on aga kolm mängu Tallinnas. Avastamiseks on Liina-Liis Pihu Paljassaare poolsaare, Eva-Liisa Lepiku Tallinna Linnahalli ümbruse ning MTÜ Lasnaidee ja Maria Derlõši Lasnamäe teemalised maastikumängud. Maria on olnud Arhitektuurikoolis ka juhendajaks.

Kõik mängud on leitavad Arhitektuurikooli kodulehel õppevara all, koos võimalusega endale juhistega tööleht alla laadida.

Kas järgmiseks viib mäng meid Pärnu või Narva? Või hoopis Kuressaarde? See on hetkel veel teadmata. Arhitektuurikool täiendab jooksvalt avalikke õppematerjale ning ei välista, et mõni sarnane mäng mõne teise Eesti linna kohta ka tehakse.

Arhitektuurikooli veebist leiab lisaks maastikumängudele teisigi põnevaid õppematerjale, millega loodetakse lastele ja noortele pakkuda vabadeks hetkedeks inspireerivaid ja harivaid tegevusi, mis ühtlasi annavad võimaluse uurida ning analüüsida ruumi ja kodu ümbrust. Samuti soovivad nad ülesannete ja maastikumängudega pakkuda õpetajatele ideid, kuidas koolitunde põnevamalt läbi viia.