2023. aasta lemmikrohelised

Krylon valis 2023. aasta värvitooniks sügava metsarohelise nimega „Spanish Moss“. Seda rikkalikku tooni soovitatakse kasutada koos kulla, vase ja liivakivi toonidega. PPG ja Glidden Paint valisid uue aasta värviks sinakasrohelise tooni „Vining Ivy“. Värv ühendab endas julge sinise ja rafineeritud rohelise kauniks juveelitooniks, mis ruumis mõjub rahustavalt. Aga ka ülitrendikalt. Värv sobib kasutamiseks igas toas, kuna ei ole domineeriv ning jätab rohkelt ruumi keskenduda olulisele.

Missugune roheline valida?

Kui soovid dramaatilisemat tunnet, naudid kindlasti sumedaid samblarohelisi ja smaragdrohelisi toone. Otsid rahu? Värvi seinad pehmema tooniga nagu piparmünt. Ja neile, kes soovivad suurt wow-efekti - laimiroheline on selleks suurepärane valik.

Roheline ja teised värvid

Roheline sobib peaaegu kõigi teiste värvidega. Spektri keskmes asuva värvina on roheline tasakaalu värv, mis viib mõtted alateadlikult looduse poole. Kuna roheline tekib sinise ja kollase segamise tulemusena, sobib ta mõlemaga ka hästi kokku. Endiselt on populaarne luksuslikult mõjuv kombinatsioon smaragdroheline kuldsega.

Katseta rohelist sinisega ning kui julged, liigu paari tooni kaupa veel kaugemale — lilla ja violetseni. Isegi kui kasutad erksamaid värve, toimib roheline neutraliseerivalt. Värviringi ühe poole kasutamine mõjub intrigeerivalt, kuid hoiab samal ajal ära liiga suured konfliktid.

Roosa ja rohelise sobitamine on pikaajaline traditsioon, mis toob ruumi mängulise rõõmsameelsuse. Neid kahte värvi ei peeta enam isegi vastanduvateks, kuigi värviringis asetsevad nad täielikult vastamisi.

Rohelise tähendus

Rohelist peetakse silmale kõige meeldivamaks värviks. Põhjus peitub tõenäoliselt selles, et roheline kui looduses kõige levinum värv seostub meile alateadlikult turvatundega. Samuti seostub roheline harmoonia, nooruse ja värskusega.

Roheline on halja looduse sünonüüm, mis „laeb“ ja aitab ennast leida. Roheline toetab tasakaalu ja loob harmooniat — linnaväsimust läheme välja puhkama ja energiavaru taastama ikka maale.