Sidrunhapet armastatakse tema tõhusa katlakivi eemaldamisvõime pärast. Sellega võib puhastad nii triikrauda, veekeetjat, nõudepesumasinat kui ka pesumasinat. Veekeetja puhastamise järgselt soovitatakse vesi tualettpotti kallata ning sellega ühtlasi ka pott puhastada. Ka kõige määrdunum wc-pott saab selle happe abil puhtaks.

Koduse puhastussprei valmistamiseks keeda 500 ml vett, lisa sellele 2 supilusikatäit sidrunhapet, sega hoolega ning vala spreipudelisse. Kui soovid võid lisada mõne tilga eeterlikku õli. Rosmariin, lavendel või teepuu sobivad selleks hästi.

Köögis on sidrunhape mustade potipõhjade puhastamisel asendamatu ning kasutades teda nõudepesumasinas vesilahusena loputusvahendina annab see klaasidele kauni kirka läike.

Ka vannitoas on sidrunhape kasulik looduslik ja võimas puhastusvahend, millega saab suurepäraselt eemaldada seebijäätmed ja veepritsmed, lüüa särama nii dušši ümbritseva klaasseina kui ka kraanid. Teda soovitatakse kasutada ka pesu pehmendajana, ent sellisel juhul tuleb arvestada, et hape võib tumedamaid kangaid pleegitada.

Mitte päris kõige puhastamiseks

Kuigi sidrunhape on looduslik puhastusime, on mõningaid asju, mida on targem sellega mitte puhastada. Sidrunhape võib söövitada kivi-, graniidi-, marmori- ja kvartspindu, mistõttu ei tohi teda kasutada loodusliku kivipinna puhastamiseks.

Samuti ei ole sidrunhape vahatatud puidu sõber. Kui põrandad või mööbel on vahaga töödeldud, tasub sidrunhape neist eemal hoida. Nimelt võib vahend vaha lagundada, tekitades kaunile puidule aja jooksul häguse välimuse.