Olaf Iowa on professionaalne foto- ja videograaf Saksamaalt ning ühtlasi Kalamajas asuva pisikese stuudio IRISHOT omanik. IRISHOTi idee sütitas tema ema. Kui naine kolis Eestisse, näitas ta Iowale maali, mille oli teinud Saksamaal. Maal oli tema iirisest. „Olin lummatud ja üllatunud kui nägin selles formaadis kõiki ema silma detaile ja värve. Mõistsin, et mitte kunagi oma elus pole ma neid nii lähedalt näinud. Ega ka oma silmi. Professionaalse fotograafina pöörasin aga kohe tähelepanu pildi kvaliteedile ning otsustasin proovida sarnast makropilti ise luua,“ räägib ta idee sünnist.

„Armusin sellesse protsessi kiiresti. Nii tehnilisest kui emotsionaalsest vaatenurgast. Sain aru, et iga inimene kannab endaga kaasas ainulaadset kunstiteost. Tekkis soov aidata inimestel näha enda väga personaalset ja kordumatut kunstiteost; jäädvustada see kvaliteetse fotona,“ jätkab Iowa oma loomingust rääkides. „Iga iiris on nagu tundmatu planeet või universum, millel on ainult talle omane struktuur, värvikombinatsioon ja detailid, millest isegi omanik ise teadlik pole,“ kirjeldab ta energiliselt oma vaimustust.

IRISHOTi unikaalsed kunstiteosed on jõudnud juba mitmete Eesti kodude seintele - nii üksikute, paaride kui tervete perekondade jäädvustustena. Foto iirisest on põnev lahendus lastetoa seinale, ilmekas fookuspunkt elutuppa või hoopis intiimne portree magamistuppa või buduaari. Pildi interjööri „sulatamiseks“ piki iirisest värve ning kasuta neid toone tuppa aksessuaare valides.