Kaubamaja kvaliteetnõude müügiparemikku kuulub nii disainiklassikat kui ka moekaid nõusid. Meie kliendi vaieldamatu lemmik on Iittala, eriti Taika sarja kruusid. Nende võlu on ajatu disain, omanäolisus ning kõrge kvaliteet, mida kliendid võivad usaldada. Rääkides kvaliteedist, siis nende brändi tunnusmärgiks kujunenud Aalto vaas, mida valmistatakse samadel põhimõtetel juba 1936. aastast, vajab valmimiseks seitset erioskustega käsitöölist,“ kommenteerib Hedviga Vei, Kaubamaja turundus- ja kommunikatsioonijuht.

„Teist stiili disainiklassika on Villeroy & Boch, mis on samuti Kaubamaja klientide lemmik. Koos Iittalaga on mõlemad kaubamärgid täielikud ikoonid ning müüvad ülihästi, aastast aastasse ja meeldivad igas vanuses klientidele. Villeroy & Bochi puhul on meil alati valikus klassikalisemad kollektsioonid – neid saavad kliendid siis vastavalt vajadusele juurde osta ning oma olemasolevat nõudekollektsiooni täiendada. Lisaks on igal aastal meil väga kindlad kliendid, kes tulevad Villeroy & Bochi unikaalseid jõulukollektsiooni nõusid ostma. Need on saadaval vaid sel ühel aastal, mil nad ilmuvad.“

Vei lisab, et Kaubamaja klientide südame on võitnud ka ASA ja AIDA nõud - mõlemad minimalistlike ja moodsate joontega, ilusa põhjamaise disainiga ning omavahel hästi kombineeritavad. Neilegi jätkub igas vanuses ostjaid, aga kindlasti on need ka nooremat sihtgruppi Kaubamajja toonud. Eesti autoridest müüb Kaubamaja edukalt Arro Porcelaini loomingut ning peagi tuleb valikusse ka Tanel Veenre uus nõudekollektsioon.

Villeroy & Boch võidutseb mujalgi

Stockmanni kliendid armastavad alati kvaliteeti. Populaarsemad nõud meie valikust on kindlasti ajatud ja elegantsed Villeroy & Bochi lauanõud ja serviisid, mis kaunistavad paljude eestlaste pidulaudu. Esile võib siin tuua nende New Wave nõudesarja ning väga armastatud on ka Villeroy & Bochi jõulukollektsioonid, millest igal aastal ikka ja jälle oma kodudesse uusi nõusid juurde soetatakse,“ kinnitab ka Stockmanni turundusjuht Inga Berkovitch.

„Põhjamaistest klassikutest armastavad meie kliendid igapäevaseks kasutamiseks Iittala disaini ja muidugi meie Stockmanni oma kaubamärgi Casa Stockmann lauanõusid. Samuti troonivad meie kvaliteetnõude esiviisikus Amsterdamist pärit boheemlasliku ja mängulise klassiku PiP Studio nõude kollektsioonid ning stiilsed ja erilised Maxwell & Williams nõud Austraaliast.“

Midagi erilist

„Meie tootevalikus on ka käsitsi puhutud klaasi ja stiilseid söögiriistu, kuid meie suureks uhkuseks ja klientide lemmikuks on väärikad lauanõud Prantsuse keraamikatootjalt Gien. Keraamikakoja ajalugu ulatub 1821. aastasse ning kõik lauanõud on valmistatud algusest lõpuni Prantsusmaal Loire'i orus asuvas nõudevabrikus. Iga käsitööna valmiva toote loomisel osaleb kokku 30 asjalikku kätepaari, seega on iga ese justkui meistrite loodud kunstiteos,“ selgitab Laura Ojaots, kvaliteetnõusid müüva Tablescape.ee veebipoe looja.

„Meie nõudekollektsioonid on tegelikult väga sesoonsed, mõeldud kasutamiseks erinevatel aastaaegadel. Mis seal salata, jõulud ja pühade aeg on eriliselt armastatud, sest just sel ajal soovitakse katta kauneim laud. Samuti on neil, kel sel ajal kingiideid napib, lihtne oma lähedasi rõõmustada kas mõne kauni vaasi, kohviserviisi või hoopis küünlaga, kes aga neid ise lähedastele valida ei riski, eelistavad sageli meie kinkekaarti.“

Ojaots räägib, et ka lapsed leiavad oma lemmikud, kas siis jõulutaldriku või hoopis mõne lemmikloomaga kruusi näol. Ostjate lemmikute hulka kuuluvad ka reisikollektsioonid - kui parasjagu reisida ei saa, siis näiteks India teeserviisist juues aeg peatub korraks ja viib mõtted vürtsidest lõhnavatele turgudele või sooja punasesse päikeseloojangusse.