Mööbli paigutus magamistoas mõjutab ruumi funktsionaalsust tohutult. Alustada tasub kõige suuremale ja olulisemale mööbliesemele ehk siis voodile koha leidmisest.

Ideaalseim asukoht voodile on akende ja usteta sein, nii et voodipeats jääb selle vastu. Sellises kohas tunneb inimene end alateadlikult kindlalt - jäänuk meie koopainimese aegadest. Parim koht voodile on ka see, kust näete mugavalt magamistoa ust ja sisenejaid, kuna see mõjutab samuti alateadlikku turvatunnet.

Rahulikus helesinises magamistoas tuleb hea uni.

Kui magamistoal on kauneid vaateid pakkuv aken, siis on hommikune ärkamine muidugi eriti meeldiv, kui ka need voodisse paistavad. Hea une seisukohalt on olulised ka mugavalt ette ja eest ära tõmmatavad aknakatted.

Väikeses magamistoas võibki piisata vaid voodist ja riidekapist, lisades voodi kõrvale mõlemale poole väikesed öökapid-abilauakesed, kuhu asetada öölamp, raamat ja äratuskell. Sümmeetria loob harmooniat, nii et kui juba öölaud lisada, siis peaks neid kindlasti olema kaks. Suuremasse magamistuppa võib lisada ka tugitooli või suurema istumisala, kus on hea omaette olla, köögi ja elutoa saginast ja häältest eemal.

Kui aga ruumi on väga palju, võib muuta magamistoa tõeliselt luksuslikuks sviidiks, lisades privaatse vannitoa, eraldi garderoobitoa või buduaari.

Rahuliku une huvides on parem, kui magamistoas ei ole töönurka ega telerit. Samuti tasub vältida voodipeatsi kohale piltide ja kaunistuste riputamist, sest ehkki need näevad efektsed välja, võib alateadlik hirm nende allakukkumise ees samuti une kvaliteeti rikkuda.