MTÜ Vanaajamaja korraldatud kohtumisel juhatas Tõra kuulajad paari tunniga läbi Katariina alleel asuva maja rekonstrueerimise planeerimis-, projekteerimis- ja ehitusprotsessi.

Võru linna keskväljakult Tamula rannapromenaadile viiva Katariina allee ääres asuv maja on arvatavasti seisnud oma kohal üle kahesaja aasta, olles seega üks Võru linna vanimaid maju ja esimesi elamuid, mis pärast linna asutamist 1784. aastal valmis. Esialgu oli maja küll väiksem, aja jooksul on lisandunud juurdeehitusi, mis on ka selgelt eristatavad - muinsuskaitse soovil markeeriti need majaosad vundamendi ja katuseharja erinevate kõrgustega. Majast on 1930. aastate lõpus tehtud ka õlimaal.

Arhitekt kirjeldas värvikalt dilemmasid ja üllatusi, mis ehituse käigus ette tulid, Võrule iseloomuliku punastest tellistest pitsiga vundamendi uuendamisest ja mitte kuskile viivast kanalisatsioonitorust palkide asendamise, maja tselluvillaga soojustamise, uue kivi- ja valtsplekk-katuse paneku ning nikerdustega puituste ja -akende osalise taastamise, osaliselt uute tellimise ja paigaldamiseni.

Tõra tunnistas, et kuna mõnes korteris olid aknad enne ehitustöödega alustamist üsna värskelt vahetatud, siis näeb ta perfektsionistina maja välisilmes ise siiski pisivigu. Varasemaga võrreldes on tulemus sellest hoolimata kaunis, maja heas korras ja ka muinsuskaitsele meelepärane.