Kes tahab ja jaksab põhjalikumaid muudatusi ette võtta, saab meeleolu luua suuremate kodutekstiilidega: vahetada kardinad ja vaibad paksemate, pehmemate ja karvasemate vastu. Palju saab aga ära teha ka väiksemate detailidega mängides.

Elav tuli

Eelisseisus on muidugi need, kel kodus elava tulega kamin või ahi, mis muudab hoobilt toa soojaks ja kutsuvaks, aga ka vaid mõned põlema süüdatud küünlad lisavad palju õdusust.

Hea nipp: aseta eri suuruses küünlad gruppidena kandikutele ja lisa neile armsaid kaunistusi (veendudes sealjuures muidugi nii aluspinna kui ka kaunistuste tuleohutuses). Sobivad nii sisustuspoodide leiud kui ka loodusest korjatud põneva kujuga oksad, käbid, kivid jms kraam, miks mitte ka mõni õun, efektselt oranž kõrvits või nööriga kokku seotud kaneelipulgad, mis boonusena ka lõhnavad vaimustavalt.

Pleedid ja lambanahad

Erineva tekstuuriga pehmed ja karvased pleedid ja tekid lausa kutsuvad ennast koos raamatu ja teetassiga nende sisse keerama. Lisaks annavad need sooja ja tekitavad õdusa tunde. Palju hubasust lisavad ka lambanahad, sõltumata sellest, kas tegu on päris naha või soodsama imitatsiooniga.

Dekoratiivpadjad

Vali pleediga sobivates värvitoonides mitmesuguse tekstuuri, kuju ja suurusega padjad ning elutoa diivan ja tugitoolid näevad varsti välja nagu soe ja mõnus pesa, kus sügis ja talv mugavalt mööda saata.

Lilled ja taimed

Peta ära oma meeled ja leia toas koht kõigele, millest talvel puudust tunned — toataimedele, lilledele ja looduse värvidele. Rohelus seostub inimesele instinktiivselt turvatundega ja küllusliku toidulauaga. Kui meie silm seda ei märka, tõlgendab meie alateadvus seda kui ohumärki. Kui sa ei ole seda veel teinud, too julgelt koju erinevaid toataimi — on teaduslikult tõestatud, et toataimed leevendavad stressi, puhastavad õhku ja parandavad kütteperioodil tubast mikrokliimat. Põneva ja mõjusa tulemuse saad, kui eksponeerid taimi nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt.

Rohelistele toataimedele lisaks võib loodusest korjata igasuguseid kõrrelisi, millest saab vaasidesse kauneid kompositsioone teha. Neile võib lisada lillepoest mõne värvilisema õie või kauem säiliva oksa, aga sageli pole see isegi vajalik, kimp on efektne niigi.