Nagu nimi reedab, on lehepuhuri peamine eesmärk aia puhastamine lehtedest, mistõttu on see eriti kasulik töövahend sügisel. Külmal hooajal on aga veel mitmeid töid, mille teostamisel on lehepuhurist palju abi.

1. Muru puhastamine liiga pikkadest niitmisjääkidest

Enamasti tasub pärast muruniitmist niidetud liblekesed lihtsalt maapinnale jätta, sest need mõjuvad murule väetisena. Kui niitmiste vahele on jäänud aga palju aega ning niitmisjäägid on liiga pikad, võivad need rikkuda vaatepilti ning muru ka liigselt kurnata. Sel juhul tasub need lehepuhuriga kokku puhuda — see on palju kiirem ja efektiivsem viis kui rehitsemine.

2. Lumepuhur kergemast lumest puhastamiseks

Suuremate lumepuhastustööde jaoks on olemas sobivamad abivahendid — lumepuhurid, — kuid kergema lumega saavad hõlpsasti hakkama ka lehepuhurid. Seega, kui sissesõidutee või auto on öösel kerge ja pehme lumekorra alla mattunud, saab selle hommikul kiiresti lehepuhuriga puhtaks teha.

3. Heki puhastamine pärast lõikust

Lehepuhur on kasulik tööriist viimaseks viimistluseks pärast põhjalikku hekilõikust. Nimelt saab selle abil kerge vaevaga ära puhuda kõik lõikusejäägid ehk lahtised osakesed — väiksed lehed ja oksakesed. Nii jääb hekk puhas ja viimistletud.

4. Auto (või muude välispindade) kuivatamine pärast pesu

Lehepuhur on oma olemuselt justkui väga suur föön, mistõttu saab seda hõlpsasti kasutada suuremate välispindade kuivatamiseks, kui ei ole kannatust või võimalust lasta neil iseseisvalt kuivada. Seega on lehepuhur eriti kasulik kuivatusriist just külmal päeval nt pärast autopesu.

5. Vihmaveerennide ja -torude puhastamine

Kuna vihmaveetorude näol on tegemist küllaltki kitsaste torudega, kuhu kipub kinni jääma lehti, oksapuru jms, on vajalik neid aeg-ajalt ka puhastada. Eriti oluline on teha seda just enne talve, et vältida ummistunud torude lõhki jäätumist ja võimalikke veekahjustusi fassaadil. Käsitsi puhastamine on tüütu, mistõttu siingi tuleb appi lehepuhur! Kuna tegemist on aga tavaliselt kõrgel asetsevate rennidega, on selle töö teostamiseks vajalik lisaseade — lisatoru, mille abil saab õhuvoolu vihmaveetorudeni suunata.

6. Grillsüte põlema puhumine

Lehepuhur võib olla väga efektiivne vahend grillsüte põlema saamiseks, sest annab tulele koheselt palju hapnikku. NB! Kuna selleks tööks piisab ka vähesest õhuvoost, tuleb lehepuhuri kasutamisel olla väga ettevaatlik ning kasutada puhurit vaid minimaalse puhumisvõimsusega ja ettevaatlikult. Vastasel korral on oht hõõguvad söed grillist välja puhuda.

Ja lõpetuseks üks kaval nipp, kuidas muruniidukiga lehti koristada:

Paljude aiaomanike jaoks on sügisene lehtede riisumine üks tülikamaid aiatöid, mis võib sisustada nii mõnegi pika nädalavahetuse. Üks võimalus on kasutada reha asemel selleks spetsiaalselt mõeldud lehepuhurit, kuid on veel teinegi vahend, mis tüütu kohustuse lihtsamaks muudab. Kogujaga muruniidukiga saab murule langenud lehed kergesti kokku koguda, põhimõte on sama kui muru niitmisel. Peab lihtsalt jälgima, et niidukõrgus oleks seadistatud nii kõrgeks, et langenud lehed mahuvad niiduki alt läbi, siis peenestab pöörlev tera lehed ja suunab need niiduki taga asuvasse kogujasse. Ongi probleem lahendatud!

Allikas: Husqvarna