Selles vastupidavaks ja maitseka kujundusega küttelahenduseks olevas soojuspumbas on ühendatud täiustatud funktsioonid ja uudistehnoloogiad, mis võimaldavad saavutada sooja vee temperatuuri kuni 70 °C[1] nii, et käitamisel oleks müratase vaid 35 d(BA)[2]. Lisaks on see soojuspump võimeline töökindlalt pakkuma 100% küttevõimet* isegi ülimalt külma ilmaga (madalatel temperatuuridel kuni –25 °C [3]). Ka seadme paigaldamine ja hooldamine on lihtne ja vaevatu.

Samsung Electronics Balticsi kütte- ja jahutustoodete juht Margarita Abraite: „Kütte-, ventilatsiooni- ja jahutussüsteemide tööstuses on käimas põnev pööre. Euroopa roheline kokkulepe pani aluse uutele poliitikatele ja määrustele, mille sihiks on täita EL-i eesmärk saavutada 2050. aastaks kliimaneutraalne majandus. Need muudatused ja EL-i hiljutised lisaalgatused kiirendavad meie hoonete kütmiseks kasutatava tehnoloogia CO2 heite vähendamist. Seetõttu on järjest enam tarvis asendada fossiilkütusel töötavaid küttesüsteeme energiatõhusamate soojuspumpadega. Selle mõju koduste kliimasüsteemidega seotud CO2 heite vähendamisele võib olla märkimisväärne. Kõrge temperatuuriga soojuspumbad on huvipakkuv alternatiiv koduomanikele, kes soovivad loobuda vanamoodsatest küttelahendustest, näiteks gaasiboilerist. Uue EHS Mono HT Quieti väljaandmisega pakume koduomanikele rõõmuga uuenduslikku kliimalahendust, mis aitab astuda olulise sammu täiselektrilise kütmise poole.

EHS Mono HT Quieti välisseade on konstrueeritud nii, et seda oleks lihtne paigaldada ja hooldada.

Kõrge veetemperatuur tõhusa tööga

Euroopas kasutatakse paljudes vanemates majades endiselt radiaatoreid, mis vajavad konvektsioonringluse teel ruumide tõhusaks kütmiseks vähemalt +65 °C temperatuuriga sooja vett. Kuid enamik tavapäraseid soojuspumpasid töötab üldiselt temperatuurivahemikus 55–60 °C. Uus EHS Mono HT Quiet on teisest küljest aga võimeline pidevalt pakkuma koduse küttevajaduse tarbeks sooja vett temperatuuriga kuni +70 °C[4]. Seetõttu võib pump sobida asendama küttesüsteemi vanemates elamutes, mille kütmine on varem sõltunud gaasiboileritest.

Tavalise mudelige võrreldes on EHS Mono HT Quietil ligikaudu 8,8% suurem soojusvaheti, mis suudab edastada soojust kiiresti ja tõhusamalt[5]. Kuna see kõrge temperatuuriga soojuspump on varustatud uue spiraalkompressoriga, mis võimaldab suruda külmutusained kokku palju suurema rõhu all, ja kiirsisestustehnoloogiaga, mis suurendab külmutusaine voolu, suudab see säilitada töökindluse isegi –25 °C kraadi juures.[6] Lisaks on välisseadme soojusvahetil ja kerel suurem korrosioonikindlus tagamaks suurima vastupidavuse isegi äärmuslikes ilmastikuoludes.

EHS Mono HT Quieti soojuspumba kere suurem korrosioonikindlus tagab suurima vastupidavuse isegi äärmuslikes ilmastikuoludes.

Samuti on selle soojuspumba hooajalise tootlikkuse koefitsiendiks (SCOP)* A+++ energiatõhususe[7] hinnang, mistõttu saab olla kindel selle suures tõhususes. Lisaks saab seadet kaugjuhtida rakendusega SmartThings[8], mille arvukate eeliste hulka kuulub muu hulgas võimalus hõlpsasti jälgida päeva, nädala ja kuu energiakasutust[9].

Vaikne töötamine minimeerib aasta läbi müra ja soovimatuid helisid

Quiet Marki sertifikaadiga pump EHS Mono HT Quiet, mis kasutab uuenduslikku mürasummutustehnoloogiat, töötab neljaastmelisel vaiksel režiimil müratasemega ainult 35 d(BA)[10]. Soojuspumba välisseadmel on patenditud soonvõrega vildi Groove Grid Felt disainiga[11] kahekihiline heliisolatsioonisüsteem, mis tõkestab ja neelab tõhusalt kompressoriosade ja vibratsiooni tekitatud müra. Kompressori paigaldamiseks kasutatakse vedruga kaitserõngaid (kummist kaitserõngaste asemel), mis vähendavad vibratsioonide ülekandumist 90%[12]. Kompressor kasutab tugevdatud väntvõlli, mis vähendab madalsageduslikku resonantsheli, ning välisseade kasutab sakilist ventilaatorit, mis tekitab tänu õhukeeriste minimeerimisele märkimisväärselt vähem müra.

Lihtsad paigaldus- ja hooldustoimingud

EHS Mono HT Quieti välisseade on konstrueeritud nii, et seda oleks lihtne paigaldada ja hooldada. Soojuspumba sisemised osad on lihtsalt ligipääsetavad külgpaneeli kaudu, mille saab eemaldada vaid kolme kruvi lahtikeeramise teel. See vähendab märkimisväärselt paigaldamiseks ja hooldamiseks kuluvat aega ja vaeva.

Kompromissideta disain: sobib nagu valatult mis tahes hoone fassaadile

EHS Mono HT Quiet sobib nii renoveeritud ehitistele kui ka luksuselamutele.

Maitsekat tumehalli tooni EHS Mono HT Quiet käib ühte jalga moodsate hoonefassaadide praeguste disainitrendidega ja lisab välist lihvi mitmesugustele välisfassaadidele alates renoveeritud ehitistest kuni luksuselamuteni. Umbes 1 m kõrgune välisseade on varustatud uue horisontaalse musta võrega, mis varjab seadme sisemehhanismid vaataja pilgu eest[13].

EHS Mono HT Quiet käib ühte jalga moodsate hoonefassaadide praeguste disainitrendidega.

Euroopa turul saadaval alates septembri lõpust

EHS Mono HT Quiet on Samsungi kõrge temperatuuriga kvaliteetsoojuspumpade tootesarja esimene liige. See antakse kogu Euroopas välja selle aasta septembri lõpus kolme eri võimsuses (8, 12 ja 14 kW), sealhulgas nii ühe- kui ka kolmefaasilise toitevarustussüsteemiga. Kõigi võimsustega mudelid on sama kerega. Selle uue mudeli saadavus erineb olenevalt turust.

Ettevõttest Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE)

Alates 1974. aastast, kui Samsung Electronics tõi turule oma esimese kliimaseadme, on ettevõte andnud siseruumi kliimamugavusele uue, tulevikuühiskonnale kohase vormi ja sisu. Seda nii äriruumide kui ka eluasemete jaoks – kõikjal, kus inimesed veedavad ühiselt meeldejäävaid hetki. Samsung ei piirdu tavapärasega, keskendudes vankumatult tehnoloogia piiride ületamisele, uuendustele ja disainile.

Samsung Electronics sisenes Euroopa kliimaseadmete turule 2005. aastal. Tänu kiirele kasvule ja kooskõlas pikaajaliste plaanidega Euroopa turul asutati 2017. aastal Hollandis Amsterdamis ettevõte Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE). Selle eesmärk on ühtlustada tegevust enam kui 30 Euroopa riigis. SEACE pakub pidevaid tehnilisi koolitusi kliima ja hoonete nutilahenduste vallas, müügijärgset teenindust ja tehnilist tuge oma valdkonna partneritele, toetudes Samsungi kvaliteedimainele ja tipptasemel uuendustele, sealhulgas digiühenduvuse lahendustele. SEACE keskendub Euroopa turgude vajaduste rahuldamisele nii äri- kui ka eluhoonete turul, pakkudes uuenduslikke jahutus-, kütte- ja sooja tarbevee lahendusi, jahutusseadmeid ning hoonete nutilahendusi.

[1] Väljuva vee temperatuur, kui välistemperatuur on vahemikus –15...+43 °C. Tulemused võivad erineda olenevalt tegelikest kasutustingimustest.

[2] Andmed põhinevad EHS Mono HT välisseadmete ettevõttesisestel katsetel. Mürataset mõõdetakse välisseadme esiküljest 3 m kaugusel kajavabas ruumis, kui välistemperatuur on +7 °C. Tulemused võivad erineda olenevalt keskkonnateguritest ja individuaalsest kasutusest.

* Kütteväljundi (võimsuse) kasutegur võrreldes toitesisendiga (elekter). Katsetatud ettevõttesiseselt laboritingimustel vastavalt standardile EN 14511, tulemused võivad erineda olenevalt tegelikest kasutustingimustest.

[3] Andmed põhinevad EHS Mono HT välisseadme (AE120BXYDGG) ettevõttesisestel katsetel võrdluses tavapärase EHS välisseadmega (AE120RXYDGG). Tulemused võivad erineda olenevalt tegelikest kasutustingimustest.

[4] Väljuva vee temperatuur, kui välistemperatuur on vahemikus –15...+43 °C. Tulemused võivad erineda olenevalt tegelikest kasutustingimustest.

[5] Põhineb Samsungi mudeli EHS Mono HT (AE120BXYDGG/EU) mõõtmistel võrreldes sama võimsusega tavapärase välisseadmega (AE120RXYDGG/EU).

[6] Andmed põhinevad EHS Mono HT välisseadme (AE120BXYDGG) ettevõttesisestel katsetel võrdluses tavapärase EHS välisseadmega (AE120RXYDGG). Tulemused võivad erineda olenevalt tegelikest kasutustingimustest.

[7] Hooajalise tootlikkuse koefitsiendi (SCOP) alusel 35 °C juures. Andmed põhinevad standardis EN14825 määratletud katsemeetoditel. Võib erineda olenevalt süsteemi konfiguratsioonist, temperatuurist ja tegelikest kasutustingimustest.

[8] Vajalik on Wi-Fi-ühendus ja rakenduse Samsung SmartThings konto.

[9] Välisseadme praeguse ja päevase, nädalase või kuise energiakasutuse andmed on esitatud ligikaudselt ning arvutatakse üksnes teabe andmise ja võrdluse võimaldamise eesmärgil.

[10] Andmed põhinevad EHS Mono HT välisseadmete ettevõttesisestel katsetel. Mürataset mõõdetakse välisseadme esiküljest 3 m kaugusel kajavabas ruumis, kui välistemperatuur on +7 °C. Tulemused võivad erineda olenevalt keskkonnateguritest ja individuaalsest kasutusest.

[11] Patendi nr: P2022-0012826.

** SCOP = hooajaline tootlikkuse koefitsient.

[12] Andmed põhinevad vedruga kaitserõnga ettevõttesisestel katsetel võrdluses kummist kaitserõngaga. Tulemused võivad erineda olenevalt tegelikest kasutustingimustest.

[13] Põhineb 1700 mm vaatekõrgusel.

Jaga
Kommentaarid