Kui plaanid kaunistuseks kõrvitsaid kasutada, pea meeles, et neid on erineva kuju, suuruse ja värviga. See mitmekesisus lisab igale kompositsioonile visuaalset huvi.

Loo tervitatav esik: alusta oma kõrvitsa kaunistamise teekonda välisuksest. Paiguta mõned dekoratiivsed kõrvitsad oma verandale, astmetele või istutuskastidesse.

Vapustav lauaseade: Kaalu oma söögi- või kohvilaua jaoks kõrvitsatest dekoratsiooni loomist. Õõnesta suur kõrvits ja aseta sinna sügislilledega täidetud vaas. See mitte ainult ei näe vapustav välja, vaid täidab kodu ka hooajaliste lillede mõnusa lõhnaga.

Küünlavalgel: muuda väiksemad kõrvitsad küünlaalusteks. Lõika kõrvitsa ülaossa teeküünla hoidmiseks „alus“. Need valgustatud kõrvitsad loovad hubase ja sooja atmosfääri. Või lisa dekoratiivsete küünalde ümber kõrvitsaid.

Kuldne kolmnurk: Rühmita erineva suuruse ja värviga kõrvitsad ühte nurka või kõrvallauale. Selline paigutus on lihtne ja pilkupüüdev.

Lisa sügislehed: kombineeri kõrvitsaid teiste sügiseelementidega, nagu värvilised lehed, käbid ja tammetõrud. See loomulik sidumine lisab sisekujundusele sügavust ja tekstuuri.

Lastenurk: Kaasa oma kaunistamisse lapsed, lastes neil oma kõrvitsaid maalida või kaunistada. Aseta need isikupärased kaunistused üle kogu maja.

Ajatu elegants: Elegantsema välimuse saamiseks värvi oma kõrvitsad metalsetes või pastelsetes toonides.