Mööbli ülesanne on muuta korter või maja isikupäraseks, mistõttu pööratakse sel hooajal sisekujunduses veelgi rohkem tähelepanu käsitööle ja eksklusiivsusele, liikudes aina kaugemale masstootmisest. Ka antiiksed esemed saavad võimaluse uuele elule. Taas on trendikad 1930.–70. aastatest pärit klassikalise disainiga, ümarate dekoratiivsete detailide ja suursuguse mustriga kaunistatud kangaga kaetud mööblitükid.

Toome esile kõige värskemad pehme furnituuri trendid, mida saabuval aastal kodu kujundades arvestada.

Lihtsad vormid kombineerituna metalsete detailidega

Siledad, kergelt lainetavad kontuurid koos sirgete joontega on iga kaasaegse kodu krooniks. Metalldetailidega rikastatud pehme mööbel elavdab ja kaunistab ka kõige minimalistlikumat interjööri. Eelista läikivat kroomi, musta terast, säravkollast või hoopis valget kulda neutraalses ja pehmes toonis kanga juures.

2023. aastal on ka mööbli funktsionaalne omadus aina olulisem. Olgu see võimalikult lihtne, kuid samal ajal eetilisest vaatenurgast siiski meeliköitev.

Naturaalsed materjalid

Interjööritrendideski on kindlalt kinnistunud mure meid ümbritseva keskkonna pärast ning kasvab vajadus luua loodusele ohutuid ja vastupidavaid esemeid. Selge on ka see, et looduslike materjalidega sisustatud elamine on märgatavalt meeldivam.

Disainitud esemed peaksid olema kvaliteetsed, atraktiivsed ja keskkonnasõbralikud. Looduslikku päritolu materjale ei kasutata mitte ainult mugavuse nimel, aga ka keskkonnahoiuga seotud põhjustel. Aina enam kasvab kodukujundajate huvi taaskasutatud ja taaskasutatavate materjalide vastu.

See trend säilitab huvi Skandinaavia stiili, loomuliku, maalähedase elustiili ja traditsiooniliselt lihtsa disaini vastu.

Kompaktsus ja multifunktsionaalsus

Kuna viimastel aastatel on järjest populaarsem elada ka väiksemal pinnal, kasvab aina enam ka ruumisäästliku mööbli vajadus. Eriti nõutud on kokkupandavad mööbliesemed ja kompaktsed üksikelemendid, mida saab kohandada vastavalt ruumi suurusele. Mida rohkem funktsioone ühel mööbliesemel on, seda parem. Erilist tähelepanu pööratakse nüüd ergonoomilisusele. Diivanid on reguleeritavad ja neid täiendavad sisseehitatud lauad.

Ka tehnoloogia mängib interjööridisainis aina suuremat rolli. Pehme mööbli puhul tähendab see näiteks diivanit, mis jätab meelde sellel istuja individuaalsed eelistused, või käetuge, mis on varustatud nutividinate laadijaga.

Ebatavalised vormid ja julged mustrid

Ebatavalised vormid ja materjalid on samuti moes. Kolme jalaga tugitoolid, täielikult kangaga polsterdatud või hoopis imepisikesed diivanid, mis on samas mõeldud istumiseks kahele-kolmele inimesele. Minisuuruses mööbel asendab pikalt armastatud ülisuured diivanid, kandiliste vormide asemel on moes ümarad nurgad, mis muudavad ruumi korraga nii lõbusamaks kui ka graatsiliseks.

Pikalt võimul olnud neutraalsed värvitoonid võtab nüüd üle julgete mustrite trend. 2023. aastal ei ole siiski enam moes selged jooned või graafilised kujundid, vaid hoopis etnilist päritolu ja lillelised mustrid.

Nahksed tugitoolid

2023. aasta interjööritrendid ennustavad ka nahksete tugitoolide populaarsuse kasvu. Nahkpolster, mis annab ruumile diskreetselt elegantse ilme, näeb eriti hea välja kombinatsioonis marmorist ja kullast dekoratiivelementidega.

Teine trendikas materjal on elegantne rafineeritud samet, mis köidab oma varjundirikkuse, meeldiva pehmuse, suurejooneliste ülevoolamiste, mõningase teatraalsuse ja irooniaga.

Ahjaa, lõpetuseks: millist värvitooni nüüd eelistada? Hooaja värvitooniks kujuneb punakaspruun-oranž terrakota.

Allikas: homedecoratetips.com