1. Kui suur voodi valida?

Reeglina on magamistoa suuruse või varasema kogemuse järgi mõõdud peas juba ette paigas. Pikkus standardne 200 cm ja laius nagu ikka! Enne uue voodi tellimist tasub aga voodi suurus läbi mõelda, sest on ju loomulik, et pikk inimene vajab mõnusaks väljasirutamiseks rohkem ruumi. Pikkus 210 cm on seega igati mõistlik ning Sleptis on sellist mõõtu voodit võimalik tellida kõigi laiuste puhul. Sama lugu on ka voodi laiusega – kui vähegi võimalik, siis telli laiem voodi, et oleks piisavalt ruumi erinevaid uneasendeid võtta. Lastevoodite puhul on samuti eelistus kõige kitsama 90 cm pealt liikunud viimastel aastatel 120 cm voodi juurde.

Ka kõrgusele tasub tähelepanu pöörata. Kontinentaalvoodi pole kõrgem uhkuse pärast, alumine kiht vedrustust annab umbes 20% magamismugavust juurde.

2. Kas kõva või pehme voodi?

Slept aitab kummutada müüti, et hea voodi on alati kõva voodi. Slepti voodite loomisel lähtutakse nn skandinaavialikust magamismugavusest – voodi peaks kohanema sinu järgi, mitte vastupidi. Ideaalne voodi on selline, millel magades vajub õla- ja taljevöö parasjagu madratsi sisse, et kehale kerget tuge pakkuda. Kõikidel Slepti vedrumadratsitel on viietsooniline vedrusüsteem, mis loodud inimese anatoomiat toetama​.

Kõvem voodi ehk jäigem madrats sobib reeglina neile, kes teadlikult eelistavad tugevamat küljealust ja magavad selili või kõhuli. Keskmine jäikusaste on kõige eelistatum ja sobib hästi külili magajatele. Pehme voodi sobib neile, kel kurvikam keha ja magamisasend tavaliselt külili.

Kui pehme madrats on just sulle paras, sõltub pikkusest, kaalust ja sisetundest, seepärast tuleb kindlasti voodit ise proovida. Kompromisse tegema ei pea: kui ühes voodis magab kaks inimest, saab Sleptil voodipooled valida erineva pehmusega.

3. Kuidas voodit proovida?

Käega voodi pehmuse katsumine või korraks voodiservale istumine ei lähe proovimisena kirja! Voodit ja madratsit katsetama tulles pane mugavalt riidesse, võta voodisse heites jalanõud ära, nii tunnetad keharaskuse jaotumist kõige paremini. Proovi mõneks minutiks läbi erinevad magamisasendid, ka kõhuli, kui armastad nii magada. Keskendu, et tunnetada, kas keha on parasjagu mõnusalt toestatud.

Kindlasti on üks osa valikust ka väline võlu. Slepti voodid on loodud kestma, seega peab voodi kaua meeldima ja koju sobima. Just sellepärast saab oma uue voodi kokku panna ise, kaaluda erinevate peatsivariantide ja voodijalgade vahel ning loomulikult teha valiku ​sadade kangaste hulgast. Slepti disain erineb ka selle poolest, et kaks alusvoodit saab kangaga kenasti visuaalselt üheks liita. Kõikidel voodite ja madratsite loomisel kasutatud materjalidel on OEKO-TEXi sertifikaat, mis kinnitab, et need on vabad kahjulikest ühenditest.

Slepti voodid valmivad käsitööna Eestis ja personaalse tellimuse täitmiseks kulub vaid kaks nädalat.

Loe lähemalt lehelt slept.ee ja tule proovi voodeid Slepti salongis Tartu mnt 56.

Jaga
Kommentaarid