Kui ihaldad valget, on võtmesõnaks naturaalne materjal. Linast ja puuvillast kangast on lihtne hooldada ning erinevalt sünteetilistest materjalidest taluvad naturaalsed tekstiilid hästi ka kõrget temperatuuri ja triikimist. Lina ja puuvilla kasuks räägib ka fakt, et tegu on hingavate materjalidega, mis ei pane keha nii palju higistama, kui sünteetilisest materjalist voodiriided.

Pese valget voodipesu kõrgel temperatuuril. Tekid, padjad ja voodilinad puutuvad kokku kehahooldustoodetes leiduvate õlidega ja ka naha loomuliku rasuga, mida on madalal temperatuuril võimatu kangast täielikult eemaldada. Vaheta voodiriideid vähemalt kahe nädala tagant — mida kauemaks õlid kangasse jäävad, seda keerulisem on neid sealt eemaldada.

Väldi kloori sisaldavaid pleegitajaid! Pikapeale muudab kloor kanga kollaseks ning õrnaks ja rabedaks. Kasuta pesumasinas kloorivabasid õrnatoimelisi valgendajaid. Samuti ära unusta voodipesu triikida. Lisaks sellele, et triigitud voodipesu mõjub eriti kaunilt, toimib kuum triikraud ka rünnakuna bakterite vastu.