1. Patareid ja taskulamp

Kui elekter ootamatult ära läheb või juhtub ette tulema pikem elektrikatkestus, siis kuluvad ära nii taskulamp kui ka varupatareid. Tänapäeval müüakse ka laetavaid akul töötavaid valgusteid, mis on heaks lahenduseks elektrikatkestuste puhul. Seda muidugi eeldusel, et akud õigel ajal täis saavad laetud.

2. Küünlad ja tikud

Samal põhjusel võiksid majapidamisse kuuluda ka tikud ja küünlad. Küünalt valides vaata põlemisaega ning eelista kauapõlevaid variante.

3. Tulekustuti

Kui kontorites ja avalikes ruumides on tulekustuti olemasolu kohustuslik, siis võiks see olemas olla ka koduses majapidamises.

4. Vingugaasiandur

Vingugaas on nähtamatju tapja, mida ei ole võimalik ei näha ega lõhnast tunda. Kindlasti tasub teada, et 2018. aastast on vingugaasiandur kohustuslik kõikides eluruumides, milles asub korstnaga ühendatud gaasiseade, näiteks veesoojendi. Päästeamet soovitab anduri paigaldada seinale ka kohtades, kus asub põlemisprotsessiga seotud seade, nagu näiteks puuküttel toimiv ahi, kamin või pliit.

5. Suitsuandur

Alates 2009. aastast on igas kodus kohustuslik omada vähemalt ühte töökorras suitsuandurit. Sellegipoolest leidub veel kodusid, kus niivõrd elementaarne seadeldis puudub või on patareid ammu tühjaks saanud ja ootavad vahetamist.

6. Esmased toiduvarud

Toiduvarusid ei ole vaja ainult ootamatuteks kriisiolukordadeks. Mõnikord võib ootamatult uksest sisse astuda mõni kauge külaline ja et midagi ka sel puhul lauale panna oleks, võiks köögikapis või sügavkülmas üht-teist leiduda. Samuti ei tea iial, millal mõni külmetushaigus tabada võib ja üksi elades, kui pole kedagi teist poodi saata, on hea, kui elementaarsed varud on olemas.

7. Elektripirnide varu

Ideaalis võiks iga valgusti jaoks olla kapis ka varupirn olemas, sest milleks joosta ühe pirni pärast ekstra poodi?

8. Niit ja nõel

Vanasti kuulus korralik õmblustarvete karbike igasse majapidamisse ja tavaks oli nõeluda isegi sokke. Praegusel kiirmoeajastul tundub riiete nõelumine täiesti kasutu tegevus ja paljudes kodudes üldse niiti ja nõela ei leidugi. Samas tasuks siiski ka loodusele mõelda ja mitte käsitööoskust minetada — eest ära tulnud nööpide või pisut hargnevate õmbluste parandamisega peaks hakkama saama igaüks.

9. Tööriistakohver

Isegi kui sa ei pea end eriliseks meistrimeheks ega kujuta end ette näiteks remonditöid tegemas, siis pisike tööriistakohver võiks kuuluda igasse elamisse — levinumates suurustes kruvid ja kruvikeerajad või akutrellikomplekt leiab varem või hiljem kindlasti kasutust.

10. Esmaabikarp

Et õnnetus ei hüüa tulles, võiks igas kodus olemas olla esmaabikarbike, kuhu kuuluvad plaastrid, haavapuhastajad, põletusvastased geelid, kompressid, kraadiklaas jt. hädapärased vahendid. Paha ei tee ka valuvaigistite või palavikualandajate olemasolu.