Ajaloolised hooned asetsevad kõrvuti kinnistutel ja lisaks juba osaliselt renoveeritud elamule, kuhu saab kohe sisse kolida, võid kujundada teistest hoonetest näiteks külalistemajad. Asukoht suvepelinna lähedal looduskaunis kohas on selleks enam kui sobiv.

Elumajaks kohandatud hoone sisemus peidab endas massiivsete laetaladega avaraid ruume. Maja seinad on laotud paekivist ja maakivist sega-müüritisena, aknaavad välisseinas on paekivist kaarsillutisega.

Staelenhofi mõisa abihooned

Elamus on kaasaegne õhk-vesiküttesüsteem, millele lisaks on vajadusel võimalik kasutada tahkeküttekatelt (nt pakase talve puhul). Suures elutoas loob hubasuse ja lisaks ka soojuse suursugune kamin.

Hunnitu vaade akendest imelisele Pärnu jõele pole vaid pererahva lemmik vaatepilt vaid ka kõigi külaliste oma.

Köögist pääseb terrassile, kus on mõnus päevast soojendavat päikest ja õhtul selle loojangut nautida, ning taamal navitrollalikul kuppelmaastikul ringi siblivate lammaste toimetusi jälgida.


Elamu esimese korruse vasakus tiivas asuvad garderoobiga esik, WC, kõrge elutuba, köök ja pääs veel pooleliolevatele kolmele eraldi asetsevale ruumile, millel on juba aknad ees, must põrand all, seinad soojustatud, elekter veetud ja uksedki ees. Kuidas aga edasi, see viimistlemine jääb juba uue omaniku teha. Elamu teisele korruselt leiab kolm eraldi tuba.

Ühest avarast magamistoast on pääs väikesele rõdule, kus on hea maalilist vaadet nautides hommikukohvi juua.

Kõrvalkrundil paikneb kaks hoonet, millest üks on vana kiviait täisvõlvkeldri ja originaalsarikatega. Aida ühte otsa on rajatud Taali vabatahtlike päästekomando ruumid. Sinna on ehitatud korralik garaaž, saun, pesuruum, WC ja katlaruum (maaküte). Uus omanik saab seda hoonet kasutada kas ise või vajadusel anda rendile. Teine hoone on laut, mida osaliselt kasutatakse panipaigana ja loomapidamiseks.