Kevadine tervitaja köögilaual on redis, mis ei talu kõrgeid temperatuure ja liiga sooja mulda. Nüüd, kus ilmad hakkavad jahedamaks minema ning päevad on taas lühemad, võib edukalt redisele uue külvi teha. Kuna redis on väga lühikese kasvuajaga, saadakse saaki umbes 45 päeva pärast külvi.

Rediseseeme külvatakse hõredalt (1-2cm vahedega) ridadesse, mille vahekaugus on 12-15cm. Külvisügavuseks mitte üle 1,5cm. Kui tingimused on soodsad, tärkab redis juba 4-5 päevaga.

Till on samuti taim, mis sooja sügise puhul võib teisegi saagi anda. Kuigi nutikamad teevad teise tillkülvi juba juulis või augusti alguses, võib nüüdki saagile lootma jääda. Enamasti ei kasva taimed aga kuigi suureks ning tarvitada tuleb neid noorena. Targem on till külvata avamaa asemel praegu kasvuhoonesse.

Järgmiseks aastaks:

  • Poolvarjulisse kohta külva karulauku. Seemned idanevad kevadel paremini, kui on saanud külma.

  • Köögiviljadest külva uueks aastaks porgandeid, pastinaaki, ube, rukolat, salatit, lehtkapsast. Maitsetaimedest peterselli, küüslauku, tilli — seemned tuleks aga mulda pista sügavamale kui tavaliselt ja kasvatamiseks vali paik, mida päike esimesena soojendama hakkab.

  • Järgmisele hooajale mõeldes võiks mulda panna ka maasikataimed — nende istutamiseks on praegu suurepärane aeg ning noored taimed jõuavad veel enne talvekülmi korralikult juurduda.

  • Samuti võib istutada melissi, naistenõgese, piparmünti. Küll mitte enam seemnest vaid istikust.

  • Puid ja põõsaid võid istutada varakevadest hilissügiseni.

  • Sügisel pane mulda kevadlillede sibulad — tulbid, nartsissid, hüatsindid jt.