Vaatame vannituppa

Kuidas vesi kokku koguda ja turvaliselt ning efektiivselt ära juhtida? Vannituba on üks kalleimaid ruume meie kodus ning selle kasutusmugavus kujuneb peamiselt arhitektuurse lahenduse ja disaini põhjal. Olulisel kohal on äsjamainitu juures aga ka see, mis seina taga või betooni sees – kommunikatsioonid ja tehniliste seadmete paigaldus.

Korterite puhul räägime enamasti vannitubadest. Eramuehituses kavandatakse lisaks vannitoale sageli väike koduspaa sauna ja erinevate lõõgastusaladega ning miks mitte ka basseini, suurema mullivanni või lausa mõlemaga.

Siinkohal on vee äravool oluline ehituslik detail ja sisekujunduselement, mille toimivuse ja lekkekindluse tähtsuses kahtlust ilmselt ei teki. Soovime ju kõik, et tulevane ehitis nii seest kui ka väljast veekahjustuste ja niiskuse eest kaitstud oleks ning et lõpptulemus ka hea välja näeks.

Mõeldes, kui palju on ajas muutunud vannitoa funktsioon, on päris selge, et äravoolulahenduste õige planeerimine on äärmiselt tähtis.

Kas renn või trapp?

Valik renniga äravoolu või traditsioonilise trapi vahel määrab lisaks ruumiplaneeringule ära ka põrandakonstruktsiooni ja selle kalded. See omakorda mõjutab keraamilise plaadi valikut ning paigutuse mustreid.

Duširenni saab paigaldada seina äärde või ükskõik kuhu mujale, andes põrandale vastavalt ühe- või kahepoolse kalde. See ongi duširenni üks peamisi erinevusi ja eeliseid. Trapp seevastu nõuab rohkem kaldeid ja keerukamat plaatide lõikamist ning kokku sobitamist. Rennid seevastu annavad võimaluse panna põrandale oluliselt suuremaid plaate.

Kõige traditsioonilisem äravoolulahendus ehk trapp täidab pelgalt vee kogumise funktsiooni ja enimmüüdavate trappide puhul ei peeta esteetilist poolt üleliia tähtsaks. Sellesse suhtumisse toob värskendust tootesari ACO Easyflow, kuhu kuuluvad kvaliteetse viimistlusega roostevabast terasest disainrestid ja plaaditavad trapikomplektid.

Rennidega on lugu sootuks vastupidine – disain on oluline ja rohke valik roostevabast terasest restide mustreid on iseenesestmõistetav.

ACO laiast tootevalikust on kõige populaarsem soodsama hinnaklassiga lihtne ja praktiline duširenn ACO ShowerDrain C. Mudelit iseloomustab väga hea äravooluvõime ja paigaldamise lihtsus, kuna roostevabast terasest renn ja äravool on ühes tükis. Kattereste on aga erinevate mustritega, sealhulgas ka plaaditav ja musta värvi variant.

Turu trendid liiguvad üha selgemalt innovaatilisuse, ehitustehniliste edasiarengute ja stiilsema disaini suunas.

ACO tooteuuendustest saab selles osas esile tuua 2021. aastal Red Dot Awardi võitnud duširenni ACO ShowerDrain S+, mida sellest suvest pakume ka stiilses mustas värvitoonis.

Olulise viimistlusdetailina soovitame kasutada plaatimisel kaldeliistu ACO ShowerStep. See hõlbustab meistri tööd ja tagab laitmatu põrandakallete viimistluse. Profiilliist on lisaks matile ja elektropoleeritud viimistlusele nüüdsest saadaval ka mustas toonis, sobitudes hästi musta värvi duširennidega.

Keerukamatest projektidest aitavad võitjana välja tulla rennisüsteemid ACO ShowerDrain Public. Neid valmistatakse erinevates pikkustes ja eritellimusena ka kliendi eskiisi, soovitud tehnilise ning disainilahenduse põhjal.

Kujunda oma unistuste vannituba, luues midagi omanäolist ja eristuvat!

ACO on Saksa juhtiv sanitaartehniliste lahenduste arendaja ja tootja, kes annab moodsale vannitoale oma panuse, pakkudes efektiivseid ja lekkekindlaid äravoolulahendusi.

Jaga
Kommentaarid