1. Vali kompaktne köögitehnika

Pisikesse kööki ei ole mõtet suruda suurt külmkappi — kogu tehnika võiks ideaalis lähtuda köögi mõõtmetest. Vali kahe rauaga pliit, pisike külmik ja 45 cm laiune nõudepesumasin. Samuti tasub läheneda asjade paigutusele pisut loomingulisemalt — näiteks võid paigutada ahju mitte köögimööbli alumisse ritta, vaid hoopis silmade kõrgusele.

2. Laua asemel kitsam lett

Laud röövib köögis palju ruumi ning tihti ei olegi isegi pisike ümmargune laud parimaks lahenduseks. Kitsas köögis on heaks ideeks kasutada kitsast baariletti, mille taha sättida paar istumispukki — eriti hea, kui need juhtuvad olema tagasihoidlikud ja õhulised.

3. Nutikad kapid

Mida vähem on köögis pinda, seda kavalamat planeerimist vajavad panipaigad. Üks geniaalne võimalus on ülemisse ritta kavandada kaks rida kappe - nii mahub ära rohkem asju ja laes ei jää ka kapid kellelegi jalgu.

4. Tööpind akna alla

Pisike aknaga ruum võib esmapilgul jätta mulje, et köögimööblit ja tööpindu polegi võimalik kuskile mahutada. Lahenduseks on viia osa tööpinnast akna alla — mugav töökolmnurk ja piisav tööpind on tagatud. Boonuseks muidugi ka päevavalgus! Veel üks võimalus kasutada aknaalust ära, on sinna sisse seada istumiskoht. Nii võidad söögilaua arvelt kõvasti ruumi.

5. Seina külge kinnitatud laud

See, kuhu täpselt laud paigutada ja milline lahendus valida, sõltub konkreetsest ruumist - selle laiusest, pikkusest ja akende asukohast. Selles köögis on ruum väga leidlikult lahendatud ja söögilaud, mis muidu kuhugi ei mahuks, on kinnitatud seinale. Aknaalune ruum on siin tööle pandud hoopis köögimööbli pikendusena.