1. Riiete sorteerimisel tuleb olla halastamatu. Kui riideeseme peal on plekk, mis ühegi pesuga välja pole tulnud või auk, mille parandamine on keeruline, siis tuleb sellest riideesemest loobuda. Lisaks ei tasu alles hoida vale suurusega riideid. Need võib annetada nii perele kui ka heategevuseks. Üle tuleb vaadata ka teised riided — loobu kõigest, mida sa tead, et ei kanna.

2. Jaga riided kategooriatesse. Järgida tuleb väga lihtsat reeglit — jalanõud käivad jalanõude juurde, pluusid käivad pluuside juurde, kleidid kleitide juurde ja nii edasi.

3. Jaga riided värvi järgi. Riiete organiseerimisel tuleb kasuks ka see turundustrikk. Korda aitab luua, kui riided sorteerida nii, et heledamad jäävad vasakule ja paremale liikudes lähevad riided tumedamaks.

4. Ühesugused riidepuud. Visuaalselt loob kapis organiseerituma mulje ühesuguste riidepuude kasutamine. Eelistada tasub valgeid, beeže või musti riidepuid.

5. Säti kallimad ja erilisemad esemed nähtavale kohale. Sageli on käekottide ja kingade hinnad üpriski krõbedad. Miks mitte sättida need siis nähtavale kohale?

6. Mõtle aksessuaaridele. Pisematele asjadele mõeldes on hea leida garderoobis koht sahtlite või pisemate karpide jaoks. Oma koht võiks olla ehete organiseerijal, lipsude ja püksirihmade hoidjal jne. Sellised lihtsad asjad muudavad asjade organiseerimise lihtsamaks ja nende leidmise kiiremaks ja kergemaks.

garderoob

7. Võta kapi ruumist nii palju kui võimalik. Jalanõud võivad kapis väga palju ruumi võtta. Jalanõude organiseerimiseks on peamiselt kaks varianti. Kui riiul pole eriti sügav, vaid pigem lai, siis tuleb jalanõud asetada nii, et ühel paaril on varbaosa eespool ning järgmisel paaril kannaosa. Kui aga riiul on pigem sügavam kui laiem, siis tuleks jalanõusid asetada nende sarnasuse järgi.

8. Lao kampsunid virna. Kui kapis pole ruumi riiulite jaoks, siis tasub mõelda eraldi riiuli soetamise peale, kuhu kõik oma kampsunid mahutada.

9. Peakatete vormi hoidmine. Mütsid, mis peavad oma kuju hoidma tuleb panna kübaravarnale või eraldi riiulile. Samal ajal võib noka- ja talvemütse ka üksteise otsas hoida. Kaabusid tasub hoida tagurpidi. Visuaalselt annab palju juurde mütside suuruse ja värvi järgi organiseerimine.

10. Valgustus. Et ka pimedatel õhtutel oleks võimalik asju mugavalt kappi panna ja sealt üles leida, ära unusta garderoobis valgustust. Kui pimedas kobada, on ka segadus kerge tekkima.

Allikas: Elle Decor