Uponor pakub selleks puhuks maa-aluse paigaldusega eelisoleeritud kütte- ja tarbevee torustiku lahendust Ecoflex.

Tegemist on painduvate plasttorudega, mis on isoleeritud ja varustatud kaitsekestaga. Tänu suurepärasele painduvusele ja paigalduse lihtsusele sujub kütte- või veetrassi paigaldamine ilma suurema vaevata ning on tehtav ilma igasuguste keevitustööde või spetsiaaltehnikata.

Toru materjaliks kasutatakse ristseotud molekulidega polüetüleeni PEX-a, mille temperaturitaluvus on piisav nii sooja tarbevee kui ka küttevee transpordiks. Näiteks kütteveetorustiku lubatud suurim töötemperatuur on suisa 80° C. Kõik Ecoflexi eelisoleeritud torud vastavad standarditele ja nende tööiga on vähemalt 30 aastat.

Isolatsioonimaterjalina kasutatakse samast toorainest valmistatud suletud pooridega PEX-vahtu, mis ei ima endasse vett ega niiskust ning on väga hea soojuse isoleerimise omadustega – tagades vähesed trassikaod ja suurendades energiaefektiivsust.

Torud jagunevad kasutuse järgi küttetorudeks (Ecoflex Thermo) sooja tarbevee torudeks (Ecoflex Aqua) ja kombineeritud kasutuseks mõeldud torudeks (Ecoflex Quattro).

Neist esimest kahte on Single- ja Twin-versioonis, ehk esimesel puhul on kaitsekestas üks töötoru, teisel juhul on peale- ja tagasivoolutorustik ühes kestas. Ecoflex Quattro on selline lahendus, kus nii kütte peale- ja tagasivool kui ka sooja tarbevee pealevool ning tsirkulatsioon on kõik ühes kompaktses ümbrises.

Torurulli pikkus võib olla kuni 200 meetrit, mis tähendab, et toru jätkamise vajadus on minimaalne.

Toruliitmikena pakub Uponor kahte võimalust: Uponor Quick & Easy liitmikud, mis vajavad liidete tegemiseks spetsiaalset tööriista, ja Ecoflex Wipexi süsteem, mille puhul on liidete tegemiseks tarvis vaid mutrivõtit.

Kuna toru on äärmiselt painduv, siis puudub praktiliselt vajadus põlvede järele – ka majja sisseviigu saab üldjuhul teha ilma põlvedeta.

Kergekaalulise toru paigalduseks ei ole tarvis rasketehnikat, torurulli on lihtne kaevikusse lahti kerida ja kaeviku laiuse vajadus on seetõttu minimaalne. See teeb paigalduseks kuluva aja lühikeseks ja vähendab ehitusmaksumust. Soovituslik kaeviku sügavus on alates 1 meetrist liikluskoormusega ja 0,4 meetrit haljasaladel. Toru talub koormust kuni 60 tonni.

Olemas on spetsiaalselt välja töötatud toru külmale veele (Ecoflex Supra). Samuti isoleeritud ja polüetüleenist kaitsekestaga toru, mis kaitseb vett külmumise eest. Vajadusel on toru sisse lisatud veel ka küttekaabel ja automaatika külmumiskaitse juhtimiseks.

Ecoflex Supra

Loomulikult on valikus ka kõikvõimalikud abimaterjalid: vundamendi läbiviigud, kolmikud, põlved, kaevud – ehk teisisõnu täielik komplekt tooteid ja tarvikuid, mida korraliku ning pikaealise maa-aluse kütte- ja veetrassi rajamiseks tarvis peaks minema.

Uponor Ecoflexi torusid saab tellida kõikidest suurematest torumaterjaliga kauplevatest ettevõtetest.

Vaadake lisa: www.uponor.ee



Jaga
Kommentaarid