Kui plaanid ka lonksu kohvi oma taimedele anda, siis hoia neil silma peal — iga taim ei pruugi kohaneda või seda vajada. Kui taime lehtede ääred muutuvad kohvi saades kollakaks või pruunikaks, siis annab see märku liigsest happelisusest. Sel puhul on oluline enda kohvi veidi enne taimede kastmist veega lahjendada. Kohviga võid oma hapulembeseid taimi kostitada nädalas korra.

Teine oluline nüanss on see, et kohv peab olema must. See tähendab, et kohv ei tohi sisaldada magustajaid ega piima. Need võivad kohale meelitada kahjurid.

Kannu või tassi põhja jäänud musta kohvi puru on ka väga hea väetis kompostile, kus kasvavad muud aiasaadused, näiteks porgandid. Ära viska sinna värsket kohvipaksu, lase sel enne natuke seista.

Kohvipaksuga „toidetud“ pinnas ei ole vaid hea happelise keskkonna kujunemiseks, vaid see aitab eemal hoida ka teod ja kassid-jänesed.

Nii on see kohvisõbrast aiapidajale hea võimalus joodud kohv hoopis aeda teenima panna.