1. Pidula mõisa moonakamaja Saaremaal, 116,9 m2, 50 000 eurot

Karujärve lähistel asuva Pidula mõisakompleksi juurde kuulunud ajalooline elamu on ehitatud 1820. aastal. Moonakamaja juurde kuuluvad lisaks veel ait, saun ja lehtla ning paraja suurusega krunt (1086 m2), kus aiandusega tegeleda. Elamu puhul on tegemist ühekorruselise, viilkatusega, dolomiitplokkidest hoonega, mille ühes otsas paiknevad eluruumid ja teises otsas majandusruumid. Maja eluruumide osas on kaks sissepääsu, nii tänava kui hoovi poolt, ning seal paiknevad koda, köök, esik, elutuba ja magamistuba. Majandusruumide pooles asuvad rehetuba ja endine laudaruum, mille võib soovi korral eluruumiks renoveerida. Elamu ja aidahoone paiknevad ajaloolise mõisapargi territooriumil ning on tunnistatud kultuurimälestiste hulka. Huvi korral vaata lähemalt Kinnisvara24.ee lehelt.

Pidula mõisa moonakamaja

Pidula mõisa moonakamaja

Pidula moonakamaja

  1. Massu karjamõisa aidahoone, 322 m2, 169 000€


    Pärnumaal asuvast Massu karjamõisa aidast on renoveerimise käigus saanud uhke maja, mis sobib hästi nii elamiseks ja suvitamiseks kui ka majutus- ja turismiasutuseks. Piisavalt pinda jagub majas nii eluruumideks kui ka ürituste korraldamiseks. Aidahoone asub looduslikult kaunis ja vaikses kohas ning lähedal on jõgi ja metsad. Küttekoldeks on hetkel ahi, kuid on valmidus nii maakütteks kui ka mõneks muuks kütteliigiks. Huvi korral vaata lähemalt Kinnisvara24.ee lehelt.

Massu karjamõisa aidahoone

  1. Vana vesiveski isikliku järvega, 540,5 m², 149 000 eurot

Valgamaal Tõrva vallas ootab ostjat ajalooline vesiveski, mille juurde kuulub hiiglaslik maatükk (9,5 ha) ja isiklik järv. Krunti läbib Õhne jõgi, milel asub ca 1ha suurune jõesaar. Looduskaunis kohas asuvas majas võib tegeleda turismindusega või panna vesiveski taas käima ja toota elektrit. Punastest tellistest veskihoone on ehitatud 1870. aastal ning see töötas kuni aastani 1980. Huvi korral vaata lähemalt kv.ee lehelt.

Vesiveski Valgamaal

Vesiveski Valgamaal

  1. Järveäärne meiereihoone Pärnumaal, 150 m2, 47 500€

    Looduskaunist Saarde vallast leiab vana meiereihoone, millest võib renoveerida väikese ja armsa suvekodu, kus end kosutamas käia. Krunt piirneb ühest küljest täielikult ojaga, üle tee asub Veelikse järv, kus saab ujumas käia ja kalastada. Veelikse küla ise on vaikne ja kõrvaline koht, kus suurt liiklust läbi ei jookse. Huvi korral vaata lähemalt Kinnisvara24.ee lehelt.

Vana meierei Saarde vallas

  1. Vana tööliselamu Lavassaares Pärnumaal, 270 m2, 50 000 eurot

Pärnu rannast 20 minutilise ja Valgerannast 15 minutilise autosõidu kaugusel asuv Lavassaare on tuntud oma raudteemuuseumi ja ajaloolise kitsarööpmelisele raudtee poolest. Sealt leiab ka ühe põneva arhitektuuriga raudteetööliste maja, mis paistab silma tugeva konstruktsiooni ja hea ehituskvaliteediga. Maja renoveerimisega on juba algust tehtud ning uuele omanikule jääb see vaid oma maitsele vastavalt lõpetada. Majas on mitmed huvitavad arhitektuurilised iseärasused, nagu näiteks ümarate seintega betoonist keerdtrepp, millel on puitelementidega kivikonstruktsioon. Hoones on potentsiaali arendada välja teise korruse korterid majutuseks populaarse raudteemuuseumi külalistele, mis asub hoonest kiviviske kaugusel. Huvi korral vaata lähemalt Kinnisvara24.ee lehelt.

Endine tööliste maja Lavassaares.