Puidust ja punutud detailid

Tõeliselt õdusa meeleolu loob loomulikult elav tuli. Teinekord ei vaja kodu ilmtingimata aga praksuvate puudega kaminat ning piisab ka mõnest lihtsast ja nutikast puitdetailist, et elamisse pisut maalähedast hõngu tuua. Erilist soojust õhkub just ise leiutatud esemetest. Puuhalgudest saab ehitada ka ilma ahikütteta majas põnevaid ja pilkupüüdvaid riiuleid. Õdusa meeleolu loovad ka korgipuust, bambusest, vitstest ja teistest looduslikest materjalidest detailid. Punutud mööbel tekitab suviselt eksootilise mulje ja toob interjööri päikselise tunde.

  Punutud korvid, lambivarjud või muud aksessuaarid aitavad luua mõnusalt sooja atmosfääri.

Meeleolu loovad värvid

Värvivalik on väga individuaalne ning see mis on ühe jaoks hubane, võib teisele mitte sobida. Hubasuse loomisel ongi oluline lähtuda sisetundest ja meeldivusest. Kui enamik inimesi seostab sooja interjööri soojade kollaste ja oranžide toonidega, siis ka halli mässitud kodu võib teinekord mõjuda mõnusalt sumedalt. Kui austad valget, aga ei taha, et kodu meenutaks Lumekuninganna jäälossi, mängi erinevate materjalide ja tekstiilidega ning leia koht mõnele värvikale kunstiteosele. Kui kardad kodu liigsete värviliste detailidega üle kuhjata, võõpa mõni vana tool lõbusalt värviliseks või pane põrandale kirju vaip. Üksikud sisustusaksessuaarid ei lõhu üldmuljet, kuid aitavad kargesse interjööri pisut pehmust tuua.

Vaibad, kardinad, padjad ja pleedid

Paljud kaasaegsed kodud eksponeerivad vaipade asemel kaunist puitparketti või laudpõrandat. Tegelikkuses ei tasuks aga ära unustada vana head põrandakatet — vaipa. Liiga suured tühjad pinnad muudavad ruumi üldilme liialt steriilseks ja võib juhtuda, et kodu meenutab hoopis kontorit. Kui elamises on lemmikloomi ja suure vaiba puhastamine tundub tüütu, vali paar pisemat vaibakest diivani või voodi ette. Kardinad seovad ruumi üheks tervikuks ja eristavad kodu steriilsest kontoriruumist. Katseta ka tagasihoidlikuid pitse ja satse — need loovad mõnusalt nostalgilise tunde! Elutoas tasub ka pleedidele ja patjadele tähelepanu pöörata ning seda eriti talvisel hooajal, kus pleed ei ole lihtsalt iluasi.

  Kodutekstiilid aitavad ruumis hetkega sooja tunde luua.

Aktsentvalgustid

Valgustus on hubase ruumi loomisel üks olulisemaid aspekte. Liiga tugev ja ühtlane valgus sobib hästi töötegemiseks, kuid lõõgastumiseks on vajalik mahedam valgus. Samal põhjusel kasutavad üldvalgustuse asemel ka kohvikud ja restoranid just kohtvalgusteid ja põrandalampe.

 Aktsentvalgusti täidab korraga nii praktilist kui ka dekoratiivset funktsiooni.

Nostalgilised elemendid

Puhas minimalistlik joon ja modernne sisustus näeb küll stiilne ja trendikas välja, kuid tihti puudub tehasest tulnud kodudel “hing”. Kombineeri kaasaegset sisustust mõne ajaloolise detailiga ja saad tulemuseks isikupärase interjööri. Mööbli asemel võid katsetada ka retrohõngulisi valgusteid, mustrilisi kodutekstiile või muid ägedaid ja nostalgilisi detaile.

 Mõni korda kõpitsetud mööbliese või vana raadio lisavad interjöörile omapära ja personaalsust.

Organiseeritud raamaturiiulid

Nii nagu raamatud seostuvad mõnusalt veedetud kvaliteetajaga, mõjuvad ka korrastatud raamaturiiulid koduselt ja hubaselt. Kui sa ei ole ka suurem raamatusõber, tasub raamatuid kohelda kui vajalikke sisustusaksessuaare, mis annavad ruumile sisu ja värvi. Tühjad ja lagedad seinad saavad raamaturiiuli väärika raskuse all hetkega uue hingamise.

  Ka kodukontor võib olla soe ja mõnusalt hubane ruum, kus end hästi tunda.

Toataimed

Nii nagu taimedeta pole elu maa peal, ei ole nendeta elu ka interjööris. Lisaks kenale välimusele on taimedel terve rida kasulikke omadusi — taimed puhastavad õhku elamises leiduvatest kemikaalidest, leevendavad stressi ja parandavad uuringute järgi ka keskendumisvõimet.

  Tükike loodust mõjub interjööris alati hästi!