Selles väikeses, paeluvalt vaikses ligi 5700 elanikuga linnas on Kuuseheki tänavale kerkimas kolm uut elumaja, millest esimene valmib juba selle aasta lõpus.

Turvaline ja hästi ühendatud

Saue on ideaalne valik neile, kes hindavad rahulikku ning turvalist elukeskkonda. Siin seda tõesti leidub. Seda kinnitab ka justiitsministeeriumi hiljutine uuring, mis kinnitab, et tegemist on kõige turvalisema paigaga Harjumaal.

Saue vaieldamatuks eeliseks on hea ühendus Tallinnaga. Elroni oranžid rongid vuravad vähem kui 30 minutiga pealinna pea kolm korda tunnis. Muretsema ei pea sellegi pärast, kuidas õhtusel ajal linnast tagasi saada – viimane rong Tallinnast asub teele kell 23.15. Ka bussiühendus on igati korralik — seda nii valla piires kui ka sellest välja.

Neid, kes eelistavad siiski autoga Tallinna sõita, rõõmustab aga teadmine, et peagi asutakse Kuuseheki tänava pikendusena teed Laagri Maksimarketini ehitama, mis vähendab veelgi sõiduks kuluvat aega.

Kõik, mida hing ihkab, asub siin samas

Mõeldud on siin kõigi, nii seeniorite kui ka juuniorite peale. Sauel toimetavad nii noorte kui ka eakate keskused, huvi- ja päevakeskused, kus oma vaba aega erinevate põnevate tegevustega mõnusalt ära sisustada. Kultuuri nimelgi ei pea sugugi pealinna sõitma – neid saab ka Laagri kultuurikeskuses, Saue Kontserdisaalis, Riisipere ja Turba kultuurimajades ning Kernu rahvamajas nautida.

Sportimisvõimalused on siin samuti soliidsed. Sauel on oma spordikeskus, mis on võtnud enda kanda tervisespordi sarja „Sauelane liikuma” eestvedamise, et rahvast jooksma, kõndima, orienteeruma, ujuma, jalgrattasporti, disc golf'i, petanki, joogat, kergejõustikku ja pallimängu tegema meelitada. Siin toimetavad ka kolm spordiringi: vibu, üldkehaline treening ja tüdrukute jalgpall. Kel kapinurgas rulluisud oma korda ootamas, saab nendega Sauelt Laagrisse suunduval kergliiklusteel liuelda, terviseraja sõbrad aga Saue tammiku Sarapiku-nimelisel rajal looduse ilu ning kerget sammu nautida.

Et nii Saue linnas kui ka selle lähikonnas toimetab mitmeid ja mitmeid lasteaedu ja koole, pole põhjust sellegi pärast muretseda, kus oma lastele täisväärtuslikku ja kvaliteetset haridust pakkuda.

Igale poole pääseb jalgsi ja kiiresti

Oma kompaktsuse tõttu on siin absoluutselt kõik mõnusa jalutuskäigu kaugusel. Näiteks on lasteaed Midrimaa Kuuseheki kompleksist kõigest 250 meetri, Saue Gümnaasium, muusikakool ning huvikeskus ligi 1,4 km kaugusel.

Nii kohalik Rimi kui ka kaubanduskeskus asuvad sedavõrd lähedal, et enamasti pole vajadust isegi autole hääli sisse ajada. Kui just pole plaanis suuremat ostlemist korraldada. Tegelikult asub ka Maxima, Kuuseheki kompleksist kõige kaugem pood, pealinna mõttes vägagi lähedal – kõigest kilomeetri kaugusel. Nii et kel vähegi soovi, saab siin endale kenasti ka autovaba elu lubada.

Ümbrusega harmoneeruvad kodud

Kuuseheki kompleksi välisviimistluses on imiteerivaid materjale teadlikult välditud. Kasutatakse võimalikult rahulikke ja looduslähedasi toone. 48 korteriga majad on kavandatud liigendatult, et piirkonna olemasolevate ning tulevaste hoonetega kenasti harmoneeruda.

Ümbritsevat elukeskkonda rikastab loodusesse sulanduv maastikuarhitektuur koos rohkete rekreatsioonialade ja mänguplatsidega. Valgustatud ja turvalise hooviga suurelt mänguväljakult leiavad aga palju rõõmu majade pisemad elanikud.

Tubade arv varieerub 2–4 vahel ning nende planeerimisel on silmas peetud maksimaalset paindlikkust mööbli ja muu sisustuse paigutamiseks. Toad on sümpaatselt avarad ning valgusküllased. Seda suuresti tänu avaratele terrassidele ja rõdudele – kui esimese korruse korteritel on privaatne ja piiratud terrass, siis ülejäänutel suur rõdu. Tulevastel koduomanikel on võimalik valida kolme erineva siseviimistluspaketi vahel, et elamisele sobiv isikupära lisada.

Igal korteril on oma individuaalne panipaik, suurematel ka mõnus saun. Vankrite ja jalgrataste jaoks on trepikoja soklikorrustel ühised panipaigad, et saaks suuremaid asju võimalikult mugavalt sissepääsu lähedal hoida.

Hoone ehitatakse vastavalt kehtivatele A-energiamärgise nõuetele, mis tagab oluliselt madalamad tarbimiskulud ning hoone pikema eluea.

Rohkem infot Kuuseheki kompleksi arenduse kohta leiad siit.

Jaga
Kommentaarid