Ka Ron Gilad, kes disainis Flosi messiboksi Euroluce 2015, tunneb muret, et sotsiaalmeedial on tohutu mõju kiirendamaks kõiki arenguid, kuid valgustite tootmises peaks aja maha võtma. Siin ei tohiks tekkida kiirmoe tagaajamise efekti. Seda filosoofiat järgib ka Flos. Flos usaldab oma intuitsiooni ja loob tooteid, mis muutuvad ikoonideks. Üks maailma tuntumaid brände Flos pärineb aastast 1962.

Tänu silmapaistvate tootedisainerite loomele on Flosist saanud disainfirma, kus ühendatud on nii kunst, disain, käsitöö kui tööstus. Flos eristub massikultuurist. Samas juletakse siin katsetada uusi kõrgtehnoloogilisi materjale ja tehnoloogiaid. Flosi valgustid on parimaist parima kvaliteediga, esteetilised, lõpuni viimistletud.

Alustades Starcki ajatutest valgustitest võiks nimetada seeriaid nimega Miss K, Archimoon, Romeo. Flosi tuntakse ka tema kookonvalgustite järgi, näiteks 2005. aastast Zeppelin (Marcel Wanders), 1960. aastast Taraxacum (Achille & Pier Castiglioni). Kookonid on valmistatud USA armeel kasutuses olnud tugevast pakkematerjalist, ehk siis omal ajal oldi vägagi uuendusmeelsed. Klassikaks on Jasper Morrisoni loodud Glo-Ball. Mudel 2129 on „uuestisündinud vana“ aastast 1969. Retrolik kuppelvalgusti on 360-kraadise pööratavusega. Kupli kõrguse reguleerimisvõimalus üles-alla annab aga valgustile erilise positsiooni.

Klassikaks on muutumas ka 2009. aastast Skygarden (looja Marcel Wanders).

Flosi klassika pärlite kõrvale tulevad uued ja moodsad vormid

Valgusti Aim, mille on loonud Ronan & Erwan Bouroullec aastal 2013, on enim huvi pakkunud just Eesti klientidele. Lihtne, stiilne, ajatu, kombineerimisvõimalusega. Erinevate riputusvõimalustega valgusti on 20 W LEDiga (1250 lm), Pinnakattena on pakkuda valget, musta ja anodiseeritud pruuni. Valgustil on komplektis 9 m kaabel. Võimalik on ka tellida laerosetti kuni viiele valgustile. Saadaval on ka pistiku ja kaabliga variant.

Valgusti Tatou - võimalik mitme mõõduga ja erineva pinnakattega. Disainer Patricia Urquiola, 2012

Valgusti OK - efektne toitekaabli ja pistikuga rippvalgusti. Võimsus 18 W LED, 1638 lm. Saadaval must, valge, kollane ja kroom variant.

Valgusti IC - valgest opaalklaasist kupliga rippvalgusti. Metallosad on kas messingust või kroomitud. Samast sarjast on saadaval ka lae-, põranda- ja seinavalgustid.

Valgusti String Light (disainer Michael Anastassiades) on nimetatud auhinna Lighting Design Awards 2015 vääriliseks ning aasta valgustiks tänu uuenduslikule kaablite lahendusele. Ka ajakiri Homes & Gardens tunnustab Michael Anastassiadesit, valides selle lihtsa ja esteetilise valgusti aasta tippdisaini toodete hulka.

Huvitav on valgusti sünd. Idee sündis rongiga sõites ja aknast välja vaadates, kus liikumise peal sai jälgida mööduvaid poste ja traate. Need ühtepidi seovad omavahel valgusteid ja samas jagavad arhitektuurselt ruumi. See ”tee ise valgusti” koosneb erinevatest komponentidest, on dimmerdatav ja sisse-välja lülitatav Bluetooth Android ja Apple kaugjuhtimispuldi rakendusega. Komplektis on kaablit kuni 22 m.

Loe ajatute disainlampide kohta ja vaata veel rohkem pilte SIIT.
Jaga
Kommentaarid