„Kvaliteetse ja toimiva üldplaneeringu olemasolu on üks olulisi eeldusi linnas hea elu- ja majanduskeskkonna hoidmisel. Senikehtiv üldplaneering valmis juba üle kaheksa aasta tagasi ja kipub ajale jalgu jääma. Uus üldplaneering on detailsem ning üks olulisemaid märksõnu selles on koostöö lähivaldadega,“ kommenteeris linnapea Urmas Klaas.

Planeeringu koostamise eesmärkideks on linna ruumilise arengu suundumuste määramine, avalike huvide ja vä ärtuste defineerimine, arhitektuurivõistluste vajaduse ja tingimuste ning miljö öväärtusega hoonestusalade piiride, kaitse- ja kasutustingimuste määratlemine. Planeeringus tuuakse välja ka ruumilised arengud, mis on vajalikud linnas hea ettevõtluskeskkonna kujundamiseks.

Olulisel kohal on kogu linna ja linnaosade elanike arvu täpsustamine ning sellega vastavuses elamumaade, sotsiaalkultuuriliste teenuste võrgu ja teeninduskeskuste kavandamine.

Uus üldplaneering tuleb paindlikum maade kasutusfunktsioonide osas, kuid karmim ehitustingimuste osas, kuna üldplaneeringu valmimisel väheneb detailplaneeringute koostamise vajadus ja piirdutakse projekteerimistingimuste väljastamisega. Kavandatavad muudatused kiirendavad märgatavalt ehitusprotsessi.

Planeeringu koostamisel tehakse rohkem koostööd lähivaldade ja maavalitsusega ning analüüsitakse valglinnastumise mõjusid. Selleks, et linnaelanikke planeerimisprotsessi paremini kaasata, koostatakse eraldi kaasamiskava.