Pea igalt sündmuselt leiab euroalustest diivani, laua või voodi. Vana mööbli kasutamine muudab iga interjööri ainulaadseks ja kordumatuks.


Tõsi see on, et iga vana asja taastamine ja tuunimine on palju keerulisem, kui lihtsalt kataloogist uue valimine, kuid see vaev on tulemust väärt. Kui ise ei oska, siis tuleb appi paluda oma ala professionaalid. Sellisel juhul on tegu juba käsitööga ning tuleb arvestada ka suurema väljaminekuga. Ole julge ja katseta siiski ise — uued padja ja toolikatted õmbleb valmis vähese õmblusoskusega perenaine ja vana värvi eemaldamisega saab hakkama iga peremees.

Kui sa soovid alustada mööbliga, siis võib meelepärase kapi või kummuti lihtsalt endale sobivas toonis üle värvida, eelnevalt eemalda alumine laki-või värvikiht lihvimise teel. Sisustuskauplused müüvad laias valikus dekoratiivseid kleebiseid, mille hulgast leiab kindlasti meelepärased motiivid nii lastetubadesse kui ka mujale.


Kel pole mahti suuremat taastustööd ette võtta, mis nõuab erinevaid materjale ja spetsiifilisemaid oskusi, siis midagi ilusat oma koju saab teha ka väheste vahenditega.
Üks imelihtne viis asjade kaunimaks muutmiseks on deqoupage tehnika. Maakeeli tähednab see salvrätitehnikat, kus siis spetsiaalsete lakkidega kantakse meeldivalt salvrätilt motiiv eelnevalt viimistletud aluspinnale. Nii võid uueks tuunida vana tabureti, nagi,riidepuu, puidust laeka või kandiku.

Salvrätitehnikale sekundeerib pitsisprei — kus siis appi tulevad vana pitskangatükk ja spreivärvid. Silmapaistev tulemus on garanteeritud.

Tuuni Ka ja Käsitöösalong Teeme TeistMoodi kutsuvad kõiki huvilisi 7-9. märtsini toimuvale Kodumessile, kus tutvustame erinevaid taaskasutusideid, mööblit ja käsitööd. Kohapeal toimuvad õpitoad nii täiskasvanutele kui ka lastele, esitleme ka mööbli näidistuunimist. Tule ja küsi professionaalidelt nõu, kuidas taastada vana mööblit.
Tuuni Ka usinate naiste käe all valmib Kodumessil vahva euroalustest tumba, lisaks vanast ukseraamist istumisalus kevadisele rõdule.

Tule ja valmista endale Käsitöösalongi Teeme TeistMoodi juhendajate käe all omanäoline külalisteraamat.